Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
peniaze, financie
ilustračné
5. marca 2014 Správy NitraIné správy z Nitry od NitraDen.skSITA, © SITA 2013 Ilustračné: SITA/AP

Mladí ľudia v Nitrianskom kraji môžu získať na svoje projekty príspevok do výšky 333 eur

Svoje nápady môžu predkladať neformálne skupiny troch mladých ľudí vo veku od 15 do 30 rokov a mimovládne organizácie z celého Nitrianskeho samosprávneho kraja

Nitrianska komunitná nadácia (NKN) aj v tomto roku otvára grantové kolo Mladí nitrianski filantropi. Mladí ľudia z Nitry a okolia môžu žiadať o financie na svoje nápady a projekty a na ich realizáciu získať až 333 eur. Stačí do 13. marca vyplniť prihlášku na internete.

„Je to rovesnícke grantové kolo, mladí ľudia budú nápady nielen posudzovať a rozhodovať o nich, ale budú chodiť pomáhať pri realizácii a kontrole a úspech projektov bude teda závisieť hlavne od toho, do akej miery sa predkladatelia zapoja ako dobrovoľníci,“ informovala Petra Hadžová z nadácie.

Cieľom tohto programu je získať mladých ľudí pre šírenie myšlienky dobrovoľnej práce a filantropie. Témy sú rôzne – šport, kultúra, sociálna pomoc, zdravie, vzdelávanie, životné prostredie alebo voľnočasové aktivity. Projekty môžu podávať neformálne skupiny troch mladých ľudí vo veku od 15 do 30 rokov a mimovládne organizácie z celého Nitrianskeho samosprávneho kraja.

Nitrianska komunitná nadácia je mimovládna nezisková organizácia, ktorej cieľom je zlepšovať kvalitu života ľudí v meste Nitra a v Nitrianskom kraji. Svojou činnosťou motivuje ľudí k dobrovoľnej práci a pomáha pri rozvoji filantropie.

Niekoľkokrát do roka vyhlasuje grantové kolá, v rámci ktorých podporuje projekty z rôznych oblastí života. Nadácia vznikla v roku 2002 ako nástupca Nitrianskeho komunitného fondu. Vďaka programu Mladí nitrianski filantropi doteraz podporili 72 verejno-prospešných aktivít celkovou sumou 18 873 eur.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X