Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Google maps.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
12. marca 2017 Diskusia()

BLOG: Nitriansky kultúrny sprievodca – Nitra & fotografie na Google Mapách pre kohokoľvek!

Nitriansky kraj je pre mnohých návštevníkov zaujímavý svojím turistickým potenciálom a historickým dedičstvom. Z okolia Nitry mi napadne ako prvá zrúcanina hradu Gýmeš, z tých rekonštruovaných  a premeneným na turistickú zaujímavosť a skutočný historický odkaz napríklad Nitriansky hrad.

Samotné mesto Nitra je, ako jedno z mála slovenských miest, krásne. Zaujímavým spestrením je rieka Nitra a vrch Zobor, ktoré pridávajú určitú romantiku celému mestu. A presne tieto krásy Nitry, Nitrianskeho kraja a celého Slovenska môžeme zachytiť prostredníctvom našich telefónov a veľmi jednoducho vložiť do Google Máp. Fotografie uvidí prakticky každý, hneď a natrvalo. Za našu aktivitu máme výhody v samotných Google službách ako miestni sprievodcovia v Google Mapách. Môžeme taktiež zachytiť priamo to, čo sa nám nepáči, ako napríklad nedostatky v podobe odpadkov na sídliskách po zime, preplnené odpadové smetiaky cez víkendy, nedostatok parkovacích miest a podobne. Všetko je natrvalo zaznamenané na Google Mapách s vysokou mierou zobrazení. Vo svete bežné, skúsme to aj v Nitre.

Google Mapy zbieraj body za fotografie a dostaneš 120 GB na Google disku zdarma!

Google Mapy používame každý deň. Po novom v Nitre zobrazujú zástavky MHD a v nich autobusové spoje. Vcelku príjemné. Okrem navigačných služieb však Google mapy poskytujú aj určitú mieru marketingových služieb zdarma v podobe umiestnenia firmy, podniku, webovej stránky na mapu s možnosťou vkladať fotografie a vytvárať hodnotenia. Vkladať fotografie a hodnotenia  v praxi znamená, že ak máme portfólio produktov, môžeme ich nafotiť a vkladať do svojho pointu na mape. Funguje to aj pri akciách ako sú koncerty v miestnych podnikoch. Umelec, kapela si nafotenú galériu vloží na Google Mapy a získa tým zdarma propagáciu, ktorú uvidí každý kto ide práve okolo podniku a pozerá informácie z okolia cez fotografie. Miestny podnik získa určitú mieru propagácie a hodnotenia, ktoré ho zobrazia vyššie na Google Mape. Takáto propagácia funguje lepšie než na sociálnych sieťach, akými sú Facebook alebo Instagram. Pre fotografov a amatérskych nadšencov je takéto vytvorenie vlastného portfólia fotografií prostredníctvom google sprievodcu tá najlepšia a najlacnejšia možnosť ako sa zviditeľniť. Google mapy sú prístupné komukoľvek, kdekoľvek na telefónoch, tabletoch či chytrých hodinkách, fotky teda uvidí v danej lokalite každý. Čím viac fotíme a hodnotíme, tým sa posúvame po Google úrovniach sprievodcu a odomykáme možnosti v Google produktoch, ako aj napríklad najhodnotnejších 120 GB  cloud priestoru na Google disku zdarma.

Nitra v rozšírenej realite prostredníctvom Google 360 a sférických VR záberov!

Už desaťročie ponúkajú Google mapy možnosť si pozrieť miesto v sférickom zobrazení. Pri mapovaní miest nemohol ísť Google na miesta ako sú park, hrad, keďže toto mapovanie u nás prebiehalo prostredníctvom kamier umiestnených na Google autách, preto sú naše zábery neoceniteľné. S telefónom môžeme ísť kdekoľvek a nasnímať miesto presne z toho uhla a časti, ktorá sa nám páči. Stačí na to bežný telefón a aplikácia Google Camera, ktorú stiahneme z Google Play a Apple App Store pod názvom Google Street View zdarma.

Sférickú alebo panoramatickú fotografiu vytvoríme jednoducho. Na displeji sa ukazujú body, na ktoré umiestníme ukazovateľ v telefóne a keď takto jednoducho prejdeme všetky body, ktoré sa nám zobrazujú, fotografia je vytvorená. Telefón automaticky vytvorí sférický, rozšírený 360 VR záber. Priamo takto vytvorenú fotografiu z telefónu vložíme na mapy, ideálne ak máme pri tomto snímaní zapnutý GPS a WIFI modul, vtedy nám telefón automaticky vloží polohu záberu a skráti čas, hľadaním miesta, kde sa na Google mape nachádzame.

Google Mapy nám poskytujú možnosti pre zábavu, zdarma marketingovú propagáciu s možnosťami si živo pripomenúť miesta, kde sme napríklad boli na dovolenke (360 stupňové vlastné VR sférické zábery) alebo miesta, ktoré máme na Nitre radi. Ak už behať s telefónom pred nosom, tak stráviť čas efektívnejšie ako pri chytaní pokémonov… Teraz si môžete radšej pre zmenu robiť fotky do Google Máp.

Nitriansky Sprievodca

Nitriansky kultúrny sprievodca www.nitraden.sk

Chcete komentovať dianie v Nitre?
Fotíte zaujímavé fotky Nitry?
Zriaďte si bezplatne blog na NitraDen.sk a vašu tvorbu môžu uvidieť tisíce ľudí.

Registrácia / Prihlásenie na Blog

Najčítanejšie za týždeň

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X