Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
mestská polícia Nitra
Foto: ilustračné, NitraDen.sk
5. novembra 2018 Správy NitraKrimi od NitraDeň.skNitraDeň.sk, MsP Nitra Diskusia()

Mestská polícia v Nitre začala zverejňovať najzaujímavejšie prípady, vyberáme niektoré z nich

Mestská polícia v Nitre sa rozhodla, že prostredníctvom svojej webovej stránky bude zverejňovať najzaujímavejšie prípady, ktoré sa udiali počas uplynulých týždňov. Vyberáme niektoré z tých, ktoré polícia zverejnila za 41. kalendárny týždeň. 

Ako napísala Mestská polícia v Nitre, operačný príslušník prevzal telefonický oznam, ten sa týkal pokusu o odcudzenie oblečenia v jednej z predajní s odevmi. Na linku mestskej polície volal zamestnanec z predajne odevov Terranova, ktorá sa nachádza na Štefánikovej ulici v Nitre. Pracovník oznámil polícii, že pristihol osobu, ktorá sa pokúšala odcudziť tovar. „Hliadka mestskej polície na mieste zistila, že osemnásťročný muž z Tlmač odcudzil pánske nohavice a pánske tričko tým spôsobom, že ešte v predajni odstránil z odevov signalizačné zariadenie, oblečenie si obliekol na seba a pokúsil sa bez zaplatenia odísť z predajni. Pri tomto pokuse bol zadržaný. Hliadka osobu predviedla na útvar mestskej polície za účelom zistenia totožnosti a za priestupok mu bola uložená bloková pokuta. Tovar mu bol odňatý a vrátený tomu, komu nesporne patrí,“ napísala mestská polícia v Nitre.

K ďalším prípadom, ktoré polícia zverejnila, patril únik plynu. Ako uviedla nitrianska mestská polícia, v nočných hodinách nahlásil občan na útvar mestskej polície pravdepodobný únik plyn. Ten mal unikať zo staveniska, kde vyrastá bytový komplex Tabáň. „Hliadka skontrolovala označený priestor a podľa zápachu i zvukovej stopy zistila miesto úniku plynu, ktorý sa nachádzal vo vnútri oplotenia staveniska na križovatke ulíc Piaristická – Štúrova. Hliadka mestskej polície vydala strážnikom staveniska pokyn, aby sprístupnili postihnuté miesto a privolali výjazd havarijnej služby SPP, ktorý poruchu odstránil,“ dodala polícia.

Nitrianski policajti mali prácu aj so zvieraťom. Ako vyplýva zo zverejneného hlásenia, operačný príslušník prijal oznam o tom, že v mestsej časti Dolné Krškany, konkrétne pri vinohradoch nad vodojemom v časti Bita napáda okoloidúcich voľne sa pohybujúci cap. Hliadka mestskej polície sa na základe oznamu presunula na miesto, kde podľa slov polície agresívny cap čakal na mieste. „Stál uprostred cesty so sklonenou hlavou a hlasno dychčal. Hliadka vystúpila z vozidla a obaja príslušníci sa pokúsili zviera chytiť za rohy a na krk natiahnuť vodilo, ktoré im poskytla psovodská hliadka. Napriek tomu, že cap bol spočiatku veľmi agresívny a „zadržaniu“ sa vzpieral, podarilo sa im zviera odchytiť, neskôr aj upokojiť,“ uviedla polícia. Na miesto bol následne privolaný veterinár, ktorý zviera z miesta odviezol a ustajnil. Mestská polícia potom skontrolovala blízke okolie, pričom našla ohradu s niekoľkými kozami, avšak nikoho, kto by bol za ne zodpovedný, sa na mieste nenachádzal. „Ani susedia, ktorí sa v blízkosti nachádzali, nevedeli poskytnúť informáciu, komu patrí pozemok s chovnými kozami. Prítomní občania hliadke uviedli, že zviera, ktoré sa správalo agresívne a teritoriálne, sa pokúšali odohnať krikom, prudkými pohybmi, ale zviera sa takýchto pokusov ani trocha nezľaklo, naopak, pomaly, ale rozhodne sa vždy vydalo smerom k tomu, kto sa ho snažil odohnať. Útok nahnevaného dospelého capa nie je vhodné podceňovať, veľmi ľahko môže jeho „drgnutie“ hlavou s rohami spôsobiť nepríjemné zranenie,“ napísala nitrianska polícia. Ako doplnila polícia, škoda na majetku alebo poranenie osôb pri tejto udalosti nebolo nahlásené ani zistené. „Ešte v ten deň si pre capa na veterinárnu stanicu prišiel postarší chovateľ z Dolných Krškán, ktorý si po spísaní odovzdávacieho protokolu so zmluvným veterinárom zviera v poriadku prevzal,“ uzavreli nitrianski policajti.

K ďalším prípadom, ktoré sa udiali počas 41. kalendárneho týždňa, patrí napríklad aj tento. „V ranných hodinách sme prevzali oznam o ležiacej osobe na sídlisku Chrenová na Lesnej ulici. Osobu sme našli ležať na trávniku, bola značne pod vplyvom alkoholu. Muž mal problémy udržať sa na nohách, bol priestorovo dezorientovaný, okolo neho ležali prázdne fľaše a iný drobný komunálny odpad,“ uviedla Mestská polícia v Nitre. Po tom, čo hliadka polície zistila totožnosť osoby, vyjadrila sa polícia, že ide o muža zo Ždiaru, ktorý sa takýmto spôsobom pohybuje po sídle už viac než týždeň a každú hliadku vždy informuje o tom, že je na ceste domov a v Nitre si len musí oddýchnuť a vyspať sa, nakoľko bol pod vplyvom alkoholu. „Operačný príslušník sa skontaktoval s mužovým bratom, ktorý prisľúbil, že pre svojho brata príde do Nitry a prevezme si ho do starostlivosti. Hliadka mestskej polície medzitým muža prebrala do stavu, že zvládol s problémami chodiť i komunikovať, vyzvala ho, aby po sebe odstránil nečistotu. Po očistení miesta mu pomohla nájsť zaparkované vozidlo, odprevadila ho k nemu a vyzvala ho, aby zotrval na mieste a počkal až do príchodu jeho brata. Muž výzvu uposlúchol. Hliadka pred koncom pracovnej zmeny miesto skontrolovala, vozidlo s kežmarským evidenčným číslom už na mieste nebolo, nakoľko brat svoj sľub dodržal a muža si prevzal,“ uzavrela polícia.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X