Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Tretia misia univerzít
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: UKF
26. septembra 2022 Správy Nitra od NitraDen.skukf.sk Diskusia()

UKF sa zúčastnila tretej misie univerzít, účastníci hodnotili varenie guláša či poskytovali prvú pomoc

Najväčší záujem v rámci akcie bol o tréning s prenosným automatickým defibrilátorom.

Tretia misia univerzít na Slovensku je akciou, ktorá prehlbuje vzťahy s verejnosťou a spoločenského vplyvu vzdelávacích inštitúcií. Aktivity pripravuje pre verejnosť komunita, mesto alebo obec.

Na začiatku septembra sa konal Čabský kotlík 2022, tretí ročník vo varení gulášu v obci Čab. Odborníčka na výživu z Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre (UKF) bola členkou poroty a pomáhala vybrať z 24 súťažných tímov tie najlepšie.

Ďalšie zamestnankyne univerzity sa zúčastnili zdravotnícko-pedagogickej prehliadky. Poskytovali prvú pomoc a zároveň učili záujemcov, ako ju majú poskytovať. Záujemcov bolo približne tisíc a skúšali si na figurínach resuscitáciu dospelého či dieťaťa.

Najviac ľudí si chcelo vyskúšať tréning s prenosným automatickým defibrilátorom. Prístoj je možné nájsť v nákupných centrách, staniciach a záchranári by chceli, aby boli takéto prístroje aj v obciach a mestách.

Ovládanie prvej pomoci je veľkým prínosom v situáciách, kedy ju musíme poskytnúť svojmu blízkemu alebo okoloidúcemu. Ľudia sa často boja prístroj použiť, pretože nemajú s ním skúsenosť.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X