Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Ukf spu univerzity nitra dni otvorenych dveri mapy.jpg
Foto: www.google.com
9. marca 2020 Správy NitraOznamy a dôležité informácie od NitraDen.skUKF, SPU Diskusia()

Nitrianske univerzity pristúpili k ráznym opatreniam proti šíreniu koronavírusu, prerušili výučbu

Univerzita Konštantína Filozofa aj Slovenská poľnohospodárska univerzita nariadili prerušenie výučby, aby predišli rizikám spojeným s novým koronavírusom.

Rektorka Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre vydala príkaz na prerušenie výučby na všetkých stupňoch a formách štúdia (denná, externá) od pondelka 9. marca do 22. marca. Taktiež sú zrušené všetky ostatné vzdelávacie aktivity – Kurzy celoživotného vzdelávania, Univerzita tretieho veku a podobne. Vzdelávanie má podľa informácii SPU prebiehať metódou samoštúdia podľa pokynov dekanov jednotlivých fakúlt.

Taktiež by aj študenti bývajúci v študentských domovoch mali tráviť tento čas doma, hoci internáty zostávajú v prevádzke.

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre taktiež zakázala prezenčnú formu výučby až do 22. marca s tým, že štúdium pokračuje podľa nariadení jednotlivých dekanov fakúlt univerzity. Študentské domovy univerzity sú stále v prevádzke, pričom sa študentom odporúča návrat domov, keďže internáty môžu byť v prípade potreby uzavreté.

Univerzity neprijímajú ani žiadne návštevy, zrušili tiež pracovné cesty a mobility zamestnancov a študentov zo zahraničia. Nekonajú sa ani žiadne konferencie, semináre ani pracovné stretnutia. V prípade SPU do 31. marca a UKF platia tieto opatrenia až do 30. apríla 2020.

SPU odporúča študentom aj zamestnancom sledovať stránky Úradu verejného zdravotníctva SR a Ministerstva školstva SR.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre má pre prípady koronavírusu zriadenú linku – 0948 495 915.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X