Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Titulka kolaz stara nitra kpsn.jpg
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: KpsN

Nitra včera a dnes alebo ako sa mesto pod Zoborom rokmi menilo #131

Zaujíma vás história a vývoj vzhľadu mesta? Vďaka pomoci Klubu priateľov starej Nitry sme pre vás vytvorili sériu výnimočných fotografií z rôznych období nášho milovaného mesta.

Malebná Krížna ulica, v ktorej sa nachádzala hudobná škola. Ulica sa už v Nitre nenachádza a nie len pretože ju premenovali. Budovy už na svojom mieste nestoja.

Foto1 krizna.jpg
Foto: www.facebook.com

Takto vyzerala Párovská ulica v prvej polovici 20. storočia. Tvoril ju rad nízkych domčekov, v ktorých boli zväčša židovské obchody. O zbúraní budov bolo rozhodnuté v roku 1952.

Foto 2 parovska.jpg
Foto: www.facebook.com

Takáto výnimočná fotografia je veľmi cenná. Ide o prvý autobus značky Ford v Nitre. Verili by ste tomu, že fotografia vznikla v roku 1924?

Foto 3 prvy autobus.jpg
Foto: www.facebook.com

Štramáci na špacírke Nitrou. Uhádnete, kadiaľ sa fešáci prechádzajú? Míňajú Roľnícky dom vľavo pri pohľade na fotku a oproti Arpádov mlyn vpravo. Míňajú teda dnešné OC Mlyny. Pravdepodobne smerujú k Živnodomu, teda k dnešnému Dominu.

Foto 4 mlyny prechadzka.jpg
Foto: www.facebook.com

Aj takéto parádne auťáky sa preháňali ulicami Nitry. Kde sa nachádza tento? Pri Hozáčke, teda v miestach parkoviska pred Domom služieb. Míňajú práve ringišpíre, ako ste si isto všimli.

Foto 5 dom sluzieb.jpg
Foto: www.facebook.com

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X