Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Braneckého - chodník
ilustračné: NitraDeň.sk
19. októbra 2016 Správy NitraIné správy z Nitry od NitraDen.skSITA, © SITA 2016

Mesto prezradilo priority na budúci rok, pozrite, čo sa zlepší

Rekonštrukcia futbalového aj zimného štadióna, opravy ciest a chodníkov, ale aj zvýšená starostlivosť o zeleň, to sú priority mesta Nitra na rok 2017.

Rekonštrukcia zimného štadióna sa už začala, modernizáciu futbalového štadióna bude zabezpečovať Slovenský futbalový zväz v spolupráci s mestom. Štadión bude mať vyhrievaný trávnik, umelé osvetlenie, nové šatne, parkoviská a ďalšiu vybavenosť pre divákov. Po modernizácii bude spĺňať štandardy kategórie tri, stanovené Úniou európskych futbalových zväzov UEFA.

Magistrát zvažuje, akým spôsobom zlepšiť starostlivosť o zeleň v Nitre. Verejnou súťažou už vybralo na štyri roky firmu, ktorá túto agendu zabezpečuje. „Možno by sme kúpili ešte niektoré mechanizmy a stroje, ktoré by nám situáciu zlepšili,“ povedal primátor Nitry Jozef Dvonč. V pláne je aj výstavba telocvične Základnej školy Tulipánová. „Výzvou pre nás sú európske fondy, kde v súčasnosti máme pripravené stavebné konanie a vysporiadané veci za zhruba štyri milióny eur – budovanie cyklotrás alebo aj lávky medzi Kalváriou a Chrenovou,“ informoval primátor.

Prioritou Nitry je aj rozširovanie kapacít materských škôl. Akou formou to bude, zatiaľ samospráva nerozhodla, v niektorých prípadoch však zvažuje vytvorenie združených materských a základných škôl. V budúcom roku by sa malo začať budovať aj Kreatívne centrum na Martinskom vrchu, ktoré by malo generovať peniaze pre kultúru. „Môže tam byť napríklad nahrávacie štúdio pre kapely, dizajnérska dielňa, požičovňa ozvučovacej techniky a podobne,“ vymenoval Dvonč.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X