Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Foto pozor zbierka obyvatelia nr 1.jpg
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.facebook.com
8. októbra 2018 Správy NitraDiskusie od NitraDen.sk Diskusia()

Obyvatelia Nitry upozorňujú na pochybné zbierky prostredníctvom sociálnej siete

Obyvatelia Nitry  na sociálnej sieti Facebook upozorňujú na pochybné zbierky pre znevýhodnených ľudí so zdravotným postihnutím.

Na sociálnej sieti Facebook sa objavila fotka upozorňujúca na pochybné vyberanie peňazí pre údajne neexistujúcu nadáciu. Autor príspevku varuje obyvateľov Nitry na osoby, ktoré sa len tvária ako nepočujúce, pričom neovládajú ani posunkovú reč a hovoria ako zdraví ľudia.

Muž, ktorý na tieto praktiky upozorňuje prikladá aj fotografiu „certifikátu“ na súhlas s darovaním peňazí na zbierku. Podľa jeho slov, za osobami vyberajúcimi príspevky vraj stoja ďalšie osoby, ktoré monitorujú situáciu a vyzbierané peniaze majú končiť v ich vreckách.

K diskusií sa pripojili aj ostatní obyvatelia s vlastnými skúsenosťami s touto údajne falošnou zbierkou. Dôkazom, že ide o podvod má byť skúsenosť duchaprítomnej pani, ktorá si vypýtala povolenie na túto zbierku, pretože inak zavolá políciu.

Na to sa dočkala nasledujúcej reakcie: „...tak zrazu vedeli rozprávať a veľmi „šťavnato“ a rýchlo zdrhli preč!“ Ďalšia skúsenosť bola od pani, ktorá ovládala posunkovú reč a opýtala sa ich, o čo ide, na čo tiež reagovali útekom. Niekoľko diskutujúcich tiež pripomína, že každá zbierka musí byť zaregistrovaná v registri ministerstva vnútra SR a takúto zbierku tam nenachádzajú.

Foto pozor zbierka obyvatelia nr.jpg
www.facebook.com

Jedna diskutujúca pridáva ďalšiu skúsenosť s vyberajúcimi: „ja som bola akurát včera u doktorky v poliklinike a ja som išla dole po schodoch tak išla nejaká pani a mala v ruke tento papier akurát samozrejme som jej len ukázala že nemám záujem nakolko týmto zbierkam neverím …. a v hlavnej chodbe pred dverami stála dalšia a vonku dalšia neskutočné …“ Podľa slov obyvateľov ich stretávajú aj v okolí Kauflandu na Klokočine a pri Maxe.

Diskutujúci, na základe vlastných skúseností, odporúčajú volať políciu. Vhodné je tiež si vypýtať povolenie alebo certifikát od každého, kto takýmto spôsobom vyberá peniaze na zbierku.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X