Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Tipy na články: [email protected] / 0918 378 828
BRITAIN ENGLISH TEA
Tim Clifton, unseen, a tea broker prepares to tastes a cup of pure English grown tea at the launch of a the first commercial cultivation of tea in Britain, at Kew Gardens in London Tuesday Oct 4, 2005. The tea which is grown in Cornwall in south west England comes from the tea plant Camellia sinensis, and is sold in four varieties, Green Tea, Classic, Afternoon and English Estate tea. The English who have been drinking tea for over 400 years, have until now imported tea largely from the Indian subcontinent, China and parts of Africa. . (AP Photo/Alastair Grant)
5. decembra 2013 Podujatia a akcie Nitra od NitraDen.sk© TASR. Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona. ilustračné: SITA/AP

Čajové dni prinesú pod Zobor orientálnu exotiku!

Nitra 5. decembra  – V rámci 13. ročníka Čajových dní, ktorý sa dnes začal v Nitre, jeho organizátori Alena a Vladimír Ondejíčkoví opäť priniesli pod Zobor orientálnu exotiku. Počas troch dní ponúkajú návštevníkom prednášky, fotoprezentácie, zaujímavé rozprávanie a hlavne zaujímavé čaje a jedlá, ktoré sa z nich dajú robiť. V prvý deň podujatia sú naplánované degustácie rôznych druhov čajov, ukážka tradičného čajového obradu, ale aj rozprávanie o vzniku čajových kanvičiek počas dynastie Ming, či ochutnávka vitariánskej (živej) stravy.

 
V piatok pripravili organizátori ochutnávku taiwanských čajov oolong i raritného veľmi starého a vyzretého čaju Tong Ting. Súčasťou degustácií bude tiež rozprávanie o ostrove Taiwan. „Aj počas tohtoročných Čajových dní sa budú lisovať puerové koláče pod originálnymi 30 kilogramov ťažkými kameňmi, ktoré sme si priviezli zo Xishuangbanny. Návštevníci si vyskúšajú starú techniku lisovania čaju a vytvoria si svoj vlastný koláč z lístkov čaju Mao-cha, ktoré rástli na slávnej čajovej hore Nan-nuo. Prípadne si vytvoria malý čajový koláč z nepálskeho bieleho čaju,“ hovorí Ondejčík.

 
Posledný deň podujatia sa bude niesť v znamení Japonska. Pripravené sú prednášky o japonských železných kanviciach tetsubin i rozprávanie Martina Horňáka o jeho ceste do Japonska, kde mohol spolu zo starými majstrami vyrobiť samurajský meč. V rámci sobotných čajových degustácií sa bude hovoriť aj o novom japonskom trende, ktorým sú takzvané vedecké čaje. „Vyvinuli ich japonskí vedci, aby pomáhali liečiť a v budúcnosti sa určite stanú legendami,“ dodáva Ondejčíková.

Odporúčané články

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

OK

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...