Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Sneh v nitre.jpg
ilustračné: Marek Štrba, © NitraDen.sk
4. januára 2016 Diskusia()

Komentár: Na jeseň súťaže, v zime ich na cestách nevidieť. O kom je reč?

Už sa stalo pravidlom, že s prichádzajúcim zimným obdobím sa konajú súťaže „pripravenosti a zručnosti“ vodičov, ktorí sa budú počas zimy starať a udržiavať cestné komunikácie a chodníky. Kompetentní z vedenia sa taktiež veľmi radi pochvália tým, ako sú ich stroje pripravené a aké množstvo posypovej soli majú skladom. Teória zvládnutá na jednotku. Takto to funguje vo väčšine miest na Slovensku.

Čo sa ale stane, keď príde skutočná zima a napadne nám pár vločiek snehu na cesty?

Vodiči hromžia, trápia sa, šmýkajú sa, pričom márne čakajú na oranžové autá, ktoré by im uľahčili prejazd. Márne.

Oranžové autíčka možno robia jednu z nasledovných činností.

Po tvrdej „drine“ si treba dopriať oddych a tresku.

cestarske auto oddychuje Nitra

Na pripravenosť a pohotovosť odhŕňačov svedčí aj nasledovný pohľad do vozového parku. Keby náhodou prišlo k najhoršiemu, bude povolaný možno jeden z nich. Ak nie je práve pokazený.

cestarske auta vozovy park

Počas dnešného prejazdu Nitrou, kde nám dnes dobre snežilo, sme stretli toľko odhŕňačov, koľko aj v lete. Teda okrem tých, čo v bezpečí dopĺňali svoje zásoby.

Pohľad na cesty bol všade rovnaký – vyjazdené, neodhrnuté a neposypané. Zima, ktorú sme túžobne očakávali, už prišla. A opäť raz zaskočila.

neposypane cesty

Img_4431.jpg

zasnezena Nitra

zasnezena nitra

sneh v Nitre

Sneh v Nitre Mlyny

auta a zasnezena Nitra

Img_4495.jpg

Foto: Marek Štrba

Marek Štrba

Bývam v Nitre a na NitraDen.sk vám prinášam rôzne zaujímavé témy. Máte záujem podeliť sa o svoj príbeh alebo tému? Kontaktujte ma na [email protected]

Chcete komentovať dianie v Nitre?
Fotíte zaujímavé fotky Nitry?
Zriaďte si bezplatne blog na NitraDen.sk a vašu tvorbu môžu uvidieť tisíce ľudí.

Registrácia / Prihlásenie na Blog

Najčítanejšie za týždeň

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X