Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Dj meth basement_hdr.jpeg
5
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
22. februára 2017 Diskusia()

BLOG: Nitriansky kultúrny sprievodca – O začiatkoch DJ-ingu s DJ-om Erža „Meth“ Neméth BASEMENTdnb

O začiatkoch DJ-ingu s DJ-om Erža “Methom” Némethom. Mladý, talentovaný a ambiciózny, taký je DJ Meth, vlastným menom Erža Meth Németh z nitrianskeho najväčšieho DnB zoskupenia BASEMENTdnb. V rozhovore Erža prezradil čo to o svojej kariére DJ-a.

Čo bol pre teba prvotný impulz sa venovať hudbe a DJ-ingu?

Mojím motorom je vášeň k hudbe, milujem to… Keď som mal 10 rokov, začal som tancovať hip – hop a neskôr som sa dostal aj k tomu, že som ho učil tancovať decká od nás zo základnej školy. Časom ma zaujala elektronická hudba a samotné mixovanie hudby. Najprv som hral Minimal techno, časom som presedlal na zlomený beat, teda k Drum&Bass-u. Videl som v tom viacej energie a bolo to bližšie môjmu srdcu.

Djmethbasement2 vlado vojtela.jpg
DJ Erža Meth Neméth BASEMENTDNB foto: Vladimir" target="_blank" rel="nofollow">www.facebook.com Vojtela

Tvoj zatiaľ najväčší kariérny úspech v oblasti DJ-ingu? Vôbec stať sa DJ-om je pri cenách vybavenia v dnešnej dobe úspech, ale čo ty sám považuješ za tvoj zatiaľ najväčší úspech?

Zatiaľ najväčším úspechom v mojej „kariére“ je, že som sa dostal do veľkej rodiny menom „BASEMENT“. Vtedy sme sa ešte volali „Massive Bass Sound“.

Čo je potrebné pre úspech  DJ-a? Je jasné, že talent, vkus na hudbu je základom. Taktiež vyberať songy do Spotify playlistu vie asi každý, ale v čom spočíva to „gro“  tvojej práce a príprave pred samotným vystúpením na akciách?

Je to hlavne o tej energii, čo odovzdáš tým ľudom pod pódiom. Potom príde na rad samotná selekcia pesničiek a na koniec tzv. skill, ktorý si buduješ doma v obývačke deň čo deň a trápiš rodinu a susedov hlasnou hudbou.

Djmethbasement kornelia mucskova3.jpg
DJ Erža Meth Neméth BASEMENTDNB foto: Kornelia" target="_blank" rel="nofollow">www.facebook.com Mucskova

Každý máme svoj umelecký idol, aký je ten tvoj a prečo? V čom ťa inšpiroval?

Môj idol? Časom zistíte, že váš idol má tú svoju cestu a vy sa môžete dostať tou svojou ešte vyššie než je on. Hlavne netreba tlačiť na pílu a všetko príde samo.

Niektorým sa môže tvoje umelecké meno Meth zdať trošku kontroverzné, hoci vyzerá dobre na grafike a znie zvučne aj v anglickom jazyku. Ako si k nemu prišiel a ako ho správne vyslovovať?

Pohral som sa s mojím priezviskom, ktoré je Németh, a už bolo na svete. Časom som zistil, že existuje v Anglicku DJ a producent Meth, ktorý hrá rovnako Drum&Bass a má nemalú históriu. Spolupracoval aj s mojím veľmi obľúbeným producentom, zvaným Audio. Vyslovuj jak čítaš ;)

Djmethbasement profil.jpg
DJ" target="_blank" rel="nofollow">www.facebook.com Erža Meth Neméth BASEMENTDNB

V ktorých zaujímavých B2B kombináciách ťa budeme môcť počuť a vidieť na BASEMENT festivale? Vieš nám k tomu povedať aspoň nejaké „drobné“ zo zákulisia príprav?

Nijako extra sa nepripravujem na hrania a keď už ide o B2B, tak tam ani nie je šanca si niečo pripraviť. Dôležité je pre mňa to, ako to zahrám a nie to, čo zahrám na danú sekundu. Tento set bude s DJ Mikrom, mojím kamarátom, ale kedy, to vám ešte nepoviem. Nechajte sa prekvapiť. Basement Festival sa bude konať 16-18 Júna v krásnej historickej, protitureckej pevnosti Komárno. 

Djmethbasement3 vlado vojtela.jpg
DJ Erža Meth Neméth BASEMENTDNB foto: Vladimir" target="_blank" rel="nofollow">www.facebook.com Vojtela

Plány do budúcnosti a kde ťa najbližšie uvidíme? Ako to je s tvojím kalendárom vystúpení?

Moje plány sú jasné, dokopať sa k produkovaniu hudby! Zažiť veľa skvelých akcií v zahraničí aj na Slovensku, samozrejme, a udržať si zdravie, lebo bez neho by som veľa nespravil!  Vidieť ma môžete 3. marca v Trnave na akcií „Priestrel“, tam hrám s Ero Drummerom B2B, načo sa veľmi teším. Na druhý deň, 4. marca v Nitre v Novej Pekárni na akcii MOOD. Potom 10. marca v Šuranoch na Junkride presents New Age, 17. marca ma zastihnete v Rybníku (pri Leviciach) na Miami Bass Arena a na koniec marca teda 31. v Novom Meste nad Váhom, kde bude WarmUp na náš BASEMENT festival a akcia sa volá Neuro Vision.

Nitriansky Sprievodca

Nitriansky kultúrny sprievodca www.nitraden.sk

Chcete komentovať dianie v Nitre?
Fotíte zaujímavé fotky Nitry?
Zriaďte si bezplatne blog na NitraDen.sk a vašu tvorbu môžu uvidieť tisíce ľudí.

Registrácia / Prihlásenie na Blog

Najčítanejšie za týždeň

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X