Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Pracovníčka veľkokapacitného očkovacieho centra v Banskej Bystrici pripravuje vakcinačnú látku proti COVID-19 počas pracovného výjazdu predsedu vlády SR v Banskobystrickom kraji (BBSK). Banská Bystrica, 16. júl 2021.
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: archívne, SITA/Peter Rusko
5. novembra 2021 Správy Nitra od NitraDen.skSITA Diskusia()

Nitra sa chce vyhnúť čiernej farbe v COVID automate, očkovať sa bude v obchodnom centre aj v kultúrnych domoch

Očkovaním sa chce vyhnúť čiernej farbe v COVID automate. Výjazdové jednotky a pomoc mestu pod Zoborom ponúkol Banskobystrický samosprávny kraj.

Mesto Nitra na svojom území v najbližších dňoch zriadi viacero mobilných očkovacích miest. Výjazdové jednotky a pomoc mestu ponúkol Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK).

Mesto Nitra podľa primátora Mareka Hattasa urobí všetko pre to, aby okres získal žolíka a vyhol sa čiernej farbe v COVID automate.

Pomoc očkovaním

Okres Nitra sa môže zatvoreným hotelom, reštauráciám alebo fitnescentrám vyhnúť, ak sa váhajúci obyvatelia rozhodnú dať sa zaočkovať.

Aktuálne v okrese chýba necelých 600 zaočkovaných ľudí nad 50 rokov veku, aby bola dosiahnutá hranica 65 percent, ktorá znamená zlepšenie zaradenia v COVID automate.

Spolupráca s Banskobystrickým krajom

Nitra zriadi podľa Henricha Vargu z kancelárie primátora očkovacie miesta v spolupráci s Banskobystrickým samosprávnym krajom vo viacerých lokalitách s frekventovaným pohybom ľudí.

Už v piatok 5. novembra začína fungovať očkovacia jednotka v obchodnom centre Mlyny. Pôsobiť tu bude pravidelne každý piatok a sobotu od 10.00 do 18.00. Vždy v pondelok od 7.00 do 13.00 hod. bude očkovanie dostupné v poliklinike Chrenová a v stredu v rovnakých časoch v poliklinike Klokočina.

Na Klokočine sa začne 10. novembra, na Chrenovej od 15. novembra. Očkovať budú dvojdávkovou vakcínou od konzorcia Pfizer/BioNTech aj jednodávkovou vakcínou Janssen.

Mobilné očkovacie tímy

Rozhodli sme sa, že už nebudeme čakať na nitriansku župu. Od tohto momentu preberáme iniciatívu a mobilné očkovanie zastrešíme my. Sme nesmierne vďační za ponuku Banskobystrického samosprávneho kraja, ktorý nám dal k dispozícii vakcinačné kapacity. Vďaka ich proaktívnemu prístupu a pomoci vieme prísť bližšie k ľuďom. Som presvedčený, že nerozhodnutí obyvatelia už nebudú váhať a pomôžu nám vyhnúť sa najhoršiemu. Ide o udržanie ekonomiky, ale v prvom rade o ochranu životov,” hovorí primátor mesta Nitra Marek Hattas.

Mobilné očkovacie tímy vyrazia v Nitre aj do lokalít, ktoré sú buď vzdialené od centra mesta alebo horšie dostupné. Očkovanie prebehne v kultúrnych domoch na Zobore, nasledovať budú Dražovce a Janíkovce.

Návšteva výjazdovej jednotky v kultúrnych domoch bude jednorazová s tým, že po 28 dňoch sa očkovací tím na miesto vráti, aby podal druhú dávku vakcíny, prípadne zaočkoval nových záujemcov.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X