Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
HOKEJ-TE: Trenèín - Nitra
HOKEJ-TE: Trenèín - Nitra Robert Kristan z HK Nitra poèas hokejového zápasu 16. kola Tipsport extraligy medzi Dukla Trenèín a HK Nitra. Trenèín, 27. október 2013. Foto: SITA/TomᚠSomr
18. februára 2014 Šport NitraHokej od NitraDen.skSITA, © SITA 2013 SITA/AP

HOKEJ-ZOH: Slovinský hrdina Kristan: "Stal sa zázrak"

Robert Kristan: „Nikto nám neveril, ale my sme to dokázali“

SOČI 18. februára – Jedným z hlavných strojcov postupu slovinskej hokejovej reprezentácie do štvrťfinále XXII. zimných olympijských hier v Soči je brankár Robert Kristan. Vynikajúci výkon previedol v sobotu v súboji proti Slovensku (3:1) a v utorkovom osemfinále za svoj chrbát nepustil ani jeden puk z hokejok Rakúšanov (4:0). „Je to niečo neuveriteľné, stal sa zázrak. Celému svetu sme ukázali, že je potrebné s nami rátať. Maličké Slovinsko sa prebojovalo do štvrťfinále olympijského turnaja. Celej krajine sme dokázali, že sme dobrí hokejisti,“ povedal Kristan a pokračoval: „Proti Rakúsku to bol veľmi náročný zápas. Chlapci si však pred zápasom verili. Postup je veľká vec pre celé Slovinsko. Ani poriadne neviem, čo mám na to povedať. Nikto nám neveril, ale my sme to dokázali. Je to najväčšia vec v hokejovej kariére väčšiny z nás.“

Gólman extraligovej Nitry po postupe medzi okteto najlepších mužských hokejových tímov na svete nechcel hovoriť mnoho o stredajšom súboji proti Švédsku. „To bude až zajtra. Zatiaľ nechcem myslieť na zajtrajšok. Teraz si musíme všetci sadnúť, trochu vychladnúť a naplno si uvedomiť, čo sme dosiahli. Ráno vstaneme a začneme myslieť na Švédsko. Chceme si ten zápas užiť. Všetci si určite myslia, že už štvrťfinále je naše maximum, ale v stredu to bude nový deň a nový zápas,“ dodal 30-ročný rodák z mesta Jesenice Kristan.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X