Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
galéria, NSK
Foto: ilustračné, SITA
27. novembra 2019 Podujatia a akcie Nitra od NitraDen.sk Diskusia()

Prednášky o grafike 2019 v Nitrianskej galérii uvedie Pohľad na históriu a perspektívu grafiky na Slovensku Karola Felixa

V rámci 9. ročníka projektu Prednášky o súčasnom výtvarnom umení so zameraním na grafiku sa predstaví nitriansky rodák Karol Felix.

Prednášky o súčasnom výtvarnom umení každoročne prinášajú nové pohľady a zaujímavosti zo sveta rôznych médii v umení. V tomto roku sa zameriava na súčasné podoby grafického umenia. Na začiatku decembra sériu prednášok uzatvorí rodák z Nitry Karol Felix s prednáškou Ako vidím slovenskú grafiku / Pohľad na históriu a perspektívu grafiky na Slovensku.

Prednáška Karola Felixa sa uskutoční v Nitrianskej galérií v utorok 3. decembra o 18.00 hod. Akademický maliar Karol Felix je absolventom Oddelenia voľnej grafiky a knižnej ilustrácie na VŠVU v Bratislave u profesora Albína Brunovského. Venuje sa grafike, maľbe, kresbe, ilustrácii, plastike, tvorbe poštových známok a inštalácií. Vlastnú tvorbu prezentoval už na 73 samostatných výstavách po celom svete.

Záujemcom prezradí svoj pohľad na históriu, osobnosti a perspektívy slovenskej grafiky od začiatku vývoja až po súčasnosť. Ako hosťujúci umelec už v minulosti prednášal o slovenskej grafike a svojej tvorbe na Slovensku, v Českej republike, Škótsku, Južnej Afrike, Spojených Arabských Emirátoch, Číne, USA, Mexiku a Macedónsku.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X