Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kontajnery plasty nitrianske komunalne sluzby.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj: www.nitra.sk
29. júla 2019 Správy NitraOznamy a dôležité informácie od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

Obyvatelia domov v Krškanoch dostali 800 nových nádob na plasty, v lete je po nich veľký dopyt

Nitrianske komunálne služby zároveň dodávajú, že plasty budú zbierať naďalej aj zo žltých vriec.

Vysoké teploty spôsobujú aj zvýšený počet plastových fliaš pre vyššiu spotrebu tekutín v domácnostiach, keďže sa každý pokúša dodržiavať pitný režim. Potvrdili to aj Nitrianske komunálne služby, riaditeľ Ladislav Peniaško skonštatoval, že v období tepla počet odhadzovaných fliaš „vyletí hore“.

Prázdne fľaše od nápojov ako minerálne vody, nealko nápoje, ale aj plastové obaly od aviváže, kozmetiky patria do žltých nádob a mali by byť čo najviac pokrčené, aby sa neprevážal v kontajneroch vzduch a bolo v nich viac miesta.

Sídliská majú 1 100-litrové kontajnery a v rodinných domoch zbierajú plasty do žltých vriec. Tie teraz postupne nahrádzajú 120-litrové žlté nádoby. Nitrianske komunálne služby rozdávajú v týchto dňoch domácnostiam v Krškanoch 800 nádob na plastový odpad.

Minulý rok sme začali v Dražovciach, lebo v tejto časti nie je zberný dvor. Máme na tieto nádoby veľké požiadavky od občanov, ľudia ich chcú, preto uvažujeme, že do konca roka by sme ďalších tisíc nádob umiestnili aj v iných mestských častiach,“ povedal Ladislav Peniaško.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X