Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kolaz stara nitra 1.jpg
9
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Klub priateľov starej Nitry - koláž NitraDen.sk

Pozrite sa s nami do minulosti nášho mesta a prežite nezabudnuteľnú cestu cez fotografie

Urobte si s nami výlet do minulosti nášho mesta. S pomocou Klubu priateľov starej Nitry sme pre vás vytvorili jedinečnú sériu fotografií zachytávajúcich rôzne podoby starej Nitry.

Terajšie námestie si v tejto forme už mnohí nepamätajú, niektorí ani netušia, že mala takýto vzhľad. Zeleň, pôvodná výstavba, historické uličky a prejazdná pešia zóna je už dnes minulosťou.

Posta terajsie namestie klubpriatelov.jpg
www.facebook.com

Začiatok zmien, ktoré starých „Nitrančanov“ nepotešili. Aj dnes mnohí spomínajú na to, ako Svätoplukovo námestie vyzeralo kedysi. Vpredu búranie a v kontraste s tým v pozadí „moderná“ výstavba Domu módy.

Zaciatok buracich prac terajsie namestie klubpriatelov.jpg
www.facebook.com

Akoby to ani nebola pravda, ale naozaj sa pozeráte na Mostnú ulicu. Ošarpané a zatečené budovy nahradili nové fasády klubov, barov, obchodov s občerstvením, ale aj iných služieb. V bicyklovom obchode pracoval pán Haas. Zľava bol obchod Zbrane strelivo a sprava záhradkárske potreby, predtým sa tam nachádzalo povrazníctvo.

Mostna ulica klubpriatelov.jpg
www.facebook.com

Aj túto uličku poznajú mnohí starí obyvatelia Nitry len zo spomienok. Kto z vás chodil Krížnou ulicou na hudobnú? Táto ulička sa nachádzala na dnešnom Svätoplukovom námestí, v smere od Kupeckej k Mostnej, popri dnešných hoteloch Centrum a City.

Krizna ulica klubpriatelov.jpg
www.facebook.com

Vedeli ste, že taxikári boli v Nitre už v 20. rokoch minulého storočia? Bolo to ešte za čias, keď po pešej zóne premávali autá. V budove vedľa kaderníctva bol jeden z prvých hotelov v Nitre – Hotel Braun.

Prva nitrianska taxisluzba klubpriatelov.jpg
www.facebook.com

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X