Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kolaz stara nitra.jpg
9
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Klub priateľov starej Nitry - koláž NitraDen.sk

Niekdajšie miesta nášho mesta sú zachytené aj na týchto fotografiách, pozrite si ich s nami

Aká bola Nitra kedysi? Zmeny sa tu dejú denne, pripomeňme si teda vzhľad a atmosféru niekdajších uličiek a ulíc mesta v premenách času. Vďaka pomoci Klubu priateľov starej Nitry sme pre vás vytvorili sériu výnimočných fotografií z rôznych období nášho milovaného mesta.

Tento typ kočíkov bol v 50. rokoch populárny, vydržal takmer všetko. Táto mamička je práve na prechádzke v parku na Sihoti. Prezrádza nám to socha na začiatku parku. Ide o pamiatku padlým v 1. svetovej vojne od Alexandra Fintu.

Prechadzka v parku klubpriatelov.jpg
www.facebook.com

Prechádzka popri rieke počas leta. Ako vidieť aj v minulosti bol tento typ oddychu veľmi obľúbený. To bolo v časoch, keď sa ešte v rieke dalo bez problémov kúpať. V pozadí aj pár plavcov vidieť.

Prechadzka a kupanie rieka klubpriatelov.jpg
www.facebook.com

Pohľad na búranie v Nitre – staré domy sú pomaly minulosťou. Na fotografii je zachytené búranie časti budovy, kde sídlil Československý červený kríž a vedľa boli Lahôdky.

Buranie centrum klubpriatelov.jpg
www.facebook.com

Začiatok „rekonštrukčných“ prác centra. Vľavo bude stáť Prior, Orbis a VÚB. V spodnej časti fotografie je pekár s vozíkom. V takých kárach vozili pečivo, chleba či zákusky.

Kara s pecivom zakuskami klubpriatelov.jpg
www.facebook.com

Pohľad z Boriny na železničnú stanicu. Pred ňou sa nachádza obytný dom, vidieť aj ventilačné komíny pivovaru.

Pohlad z boriny na stanicu klubpriatelov.jpg
www.facebook.com

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X