Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Fontána na Svätoplukovom námestí v Nitre
© NitraDen.sk, iDen Media s.r.o
15. augusta 2016 Správy NitraIné správy z Nitry od NitraDen.skSITA, © SITA 2016

Oprava pešej zóny a námestia bude pokračovať, tvrdí radnica

Dlažba na pešej zóne v Nitre si vyžaduje rekonštrukciu, mnohé kocky sú uvoľnené a sú medzi nimi veľké medzery.

Mesto začalo v júli dlažbu opravovať dvoma vlastnými murármi zo strediska mestských služieb. Opravili povypadávané dlažobné kocky na troch menších úsekoch, odvtedy sa na pešej zóne neobjavili. Radnica uisťuje, že rekonštrukcia sa ešte neskončila. „Postupná oprava pešej zóny a Svätoplukovho námestia bude v prípade priaznivých klimatických podmienok pokračovať,“ uviedol prednosta Mestského úradu v Nitre Igor Kršiak. Posledné úpravy na pešej zóne robila samospráva v roku 2015, keď zrekonštruovala odvodové žľaby.

Vynoveného vzhľadu by sa malo dočkať aj Svätoplukovo námestie, kde sa bude meniť drobný mobiliár. Otázny je aj osud vianočnej výzdoby, ktorá ešte aj v lete „zdobí“ priečelie nitrianskej radnice. „Spomínaná výzdoba nebude trvalou súčasťou priečelia budovy mestského úradu,“ reagoval na upozornenie Kršiak.

Mesto sa už dlhší čas zaoberá aj myšlienkou nového pódia na Svätoplukovom námestí, kde plánuje usporadúvať kultúrno-spoločenské podujatia. Staré pódium pred časom radnica odstránila. Nahradiť ho malo nové, ktoré by bolo situované tak, aby mali diváci výhľad na Nitriansky hrad. „Čo sa týka nového pódia, odborné útvary mestského úradu urobili prieskum dostupných možností technicko-konštrukčného riešenia pódia so zastrešením,“ skonštatoval Kršiak. Kedy sa výstavba pódia začne, bude podľa jeho slov závisieť od zvoleného riešenia.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X