Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
galéria
Foto: ilustračné, SITA
10. septembra 2014 Podujatia a akcie Nitra od NitraDen.skSITA, © SITA 2014 SITA/AP

V Nitrianskej galérii si ľudia môžu urobiť vlastnú výstavu

Nitrianska galéria poskytne záujemcom priestor na zorganizovanie výstavy v priestoroch Bunkra

NITRA 10. septembra – Nitrianska galéria ponúka kurátorom a umelcom možnosť zrealizovať svoje projekty v priestoroch Bunkra. „Cieľom otvorenej výzvy je v rámci Nitrianskej galérie podporiť prezentáciu súčasného slovenského a zahraničného umenia, a to nielen vizuálneho, ale aj s presahmi do iných foriem. Chceme poskytnúť priestor najmä začínajúcim kurátorom. Tí, ktorí pošlú kvalitný a nápaditý projekt, si budú môcť na vlastnej koži vyskúšať, ako sa robí výstava,“ informoval Omar Mirza z Nitrianskej galérie.

Ako ďalej uviedol, výzva nemá tematické obmedzenie, no pre Bunker sú vhodné najmä netradičnejšie formy umeleckého prejavu, kratšie experimentálne projekty, site-specific inštalácie. „Vítané sú jednorazové performancie či audiovizuálne vystúpenia. Uprednostnené budú kurátorské projekty pred monografickými výstavami jedného, prípadne viacerých autorov,“ doplnil Mirza. Víťazné projekty vyberie komisia zložená z odborných pracovníkov galérie a prizvaných teoretikov umenia.

Projekty je možné realizovať v období od februára do júna a v septembri, na konkrétnych termínoch sa galéria dohodne s úspešnými uchádzačmi. Galéria poskytne priestor na niekoľko týždňov, potrebnú techniku, dovoz diel, pomoc pri inštalácii a propagácii výstavy. Stačí poslať prihlášku, ktorá je zverejnená na webovej stránke Nitrianskej galérie.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X