Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kolaz stara nitra 1.jpg
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Klub priateľov starej Nitry - koláž NitraDen.sk

Nitra včera a dnes alebo ako sa mesto pod Zoborom rokmi menilo #300

Aká bola Nitra kedysi? Zmeny sa tu dejú denne, pripomeňme si teda vzhľad a atmosféru niekdajších uličiek a ulíc mesta v premenách času. Vďaka pomoci Klubu priateľov starej Nitry sme pre vás vytvorili sériu výnimočných fotografií z rôznych období nášho milovaného mesta.

Veľprepoštský palác vo svojej pôvodnej podobe zachytený na fotografii pred rokom 1945. Práve v tomto roku bol palác počas bombardovania Nitry zničený. Obnovený bol len ako prízemný palác. Práve v posledných rokoch prechádza palác rekonštrukciou do svojej pôvodnej podoby.

Foto 1 velprepostsky palac.jpg
Foto: www.facebook.com

Spomínate si na takýto pohľad do uličiek mesta? Tento záber bol zachytený približne v roku 1977. Ide o búranie priechodu od dnešnej Štefánikovej na Palárikovu, v miestach začiatku pešej zóny.

Foto 2 kostol ulica.jpg
Foto: www.facebook.com

Takto vyzerala Žabia fontána v Mestskom parku na Sihoti na jeseň v roku 2014. Dnes prechádza celý park vrátane fontány najväčšou rekonštrukciou v histórii.

Foto 3 zabia fontana mestsky park.jpg
Foto: www.facebook.com

Zaujímavá maľba, ktorá zachytáva pohľad na Nitru. Dielo vzniklo približne v roku 1905 a ide o koscov, ktorí žnú trávu na lúke pod Nitrianskym hradom.

Foto 4 hrad.jpg
Foto: www.facebook.com

Aj takto vyzeral oddych na brehu rieky Nitra v 50. a 60. rokoch uplynulého storočia. Toto malé mólo sa nachádzalo v blízkosti lodenice. Plávalo na plechových sudoch. Nebolo výnimočné aj to, že sa po rieke preháňali plachetnice ako na fotografii.

Foto 5 lodka lodenica rieka nitra.jpg
Foto: www.facebook.com

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X