Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
DAB, Divadlo Andreja Bagara
ilustračné: depositphotos.com
3. mája 2018 Správy NitraIné správy z Nitry od NitraDen.skSITA, © SITA 2018 Diskusia()

Divadlo má záujem dohodnúť sa na ďalšej spolupráci s hercami, ktorí dostali výpoveď

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre má záujem dohodnúť sa na ďalšej spolupráci s hercami Romanom Poláčikom a Martinom Šalachom, ktorí dostali výpoveď. Uvádza to vedenie divadla vo svojom stanovisku.

Hercov sa zastalo 15 členov umeleckého súboru, ktorí napísali riaditeľovi Jaroslavovi Dóczymu otvorený list. V ňom žiadali o prehodnotenie rozhodnutia o ich prepustení, čo bol podľa nich unáhlený a nepochopiteľný krok. Riaditeľ divadla vo štvrtok zaslal k otvorenému listu stanovisko, v ktorom sa píše, že Roman Poláčik a Martin Šalacha zostávajú po vzájomnej dohode s vedením DAB do 30. júna internými členmi umeleckého súboru divadla.

„Vedenie DAB i obaja herci majú záujem dohodnúť sa na ďalšej spolupráci aj po 30. júne, pričom všetky jej formy zostávajú otvorené. Neustávajúca negatívna publicita však rozhodne neprispieva k upokojeniu situácie v DAB, ktorého úlohou je práca pre divákov a nie napĺňanie stránok bulvárnych médií,“ uvádza sa v stanovisku. Vedenie divadla zároveň vyzvalo členov umeleckého súboru DAB i predstaviteľov kultúrnej obce, aby „emotívnymi a často i skreslenými vyjadreniami neprispievali k vyhrocovaniu situácie v divadle, ale naopak, prostredníctvom racionálnej diskusie hľadali spolu s vedením DAB spôsob, ako sa vrátiť k normálnej a pokojnej práci pre divákov.“

Zmeny v prevádzke bufetu

Divadlo rieši aj prevádzku divadelného bufetu, ktorý sa stal rozbuškou pre rozkol medzi vedením divadla a hercami. „Od 1. mája až do konca súčasnej divadelnej sezóny tu došlo v súlade s dohodou medzi vedením DAB a hercami k zmene prevádzkového pracovníka i podmienok fungovania bufetu. Veríme, že zmeny prispejú k spokojnosti pracovníkov divadla a zabránia vzniku konfliktov,“ napísalo vedenie DAB a zároveň dodalo, že k tejto téme sa už viac nebude vyjadrovať prostredníctvom médií, pretože za účelnejšiu považuje otvorenú komunikáciu vo vnútri divadla. „Mrzí nás veľa neprávd, v tieni ktorých sa stráca množstvo kvalitnej práce, úspešných premiér, vzdelávacích programov a ďalších aktivít, ktoré DAB v tejto sezóne zrealizovalo,“ uviedlo divadlo.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X