Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Dvonč, Nemky, Vanco
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zľava: Ján Vančo, Martin Nemky, Jozef Dvonč; foto: Marek Štrba, © NitraDen.sk, iDen Media s.r.o
7. decembra 2015 Správy NitraPolitika od NitraDen.sk© NitraDen.sk, iDen Media s.r.o

Na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva poslanci odsúhlasili odmeny pre vedenie mesta

Počas novembrového zasadnutia mestského zastupiteľstva schvaľovali mestskí poslanci aj výšku odmien pre viceprimátorov a hlavnú kontrolórku mesta Nitry.

Navrhovaná výška odmien za kalendárny rok 2015 bola pre zástupcov primátora Martina Nemkyho a Jána Vanča rovnako po 1600 eur. Hlavná kontrolórka mesta Nitry mala návrh na sumu 1500eur.

Zúčastnení poslanci v rokovacej sále hlasovali jednoznačne a tak odmeny za kalendárny rok 2015 prešli bez problémov. Po schválení sa Ján Vančo poďakoval poslancom a celú výšku odmeny daroval na charitu. „Svoju odmenu venujem Diecéznej charite Hospicu u Bernadetky“ povedal Vančo pred poslancami. Pre NitraDen.sk povedal: „Chcem tak urobiť, pretože služby v oblasti paliatívnej starostlivosti sú dlhodobo zo strany zdravotných poisťovní poddimenzované“.

Zisťovali sme aj výšku odmien, aké dostane Jozef  Dvonč a referent. Primátor mesta Nitry Jozef Dvonč nedostane za kalendárny rok 2015 žiadnu odmenu. Prijatie koncoročnej odmeny je v rozpore so zákonom, odpovedal nám e-mailom Jančovič, referent mesta Nitry. „Ani referent nedostáva žiadnu odmenu, nakoľko mesto Nitra nemá funkciu hovorcu a na základe infozákona je povinné zverejňovať iba odmeny vedúcich pracovníkov,“ dodal Jančovič.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X