Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
13. augusta 2014 Správy NitraIné správy z Nitry od NitraDen.skSITA, © SITA 2014 maps.google.sk

Poslanci schválili zvýšenie nákladov na prevádzku reštaurácie

V bývalom hoteli Olympia chce mesto spustiť prevádzku vlastnej reštaurácie, v ktorej zamestná deväť ľudí

NITRA 13. augusta – Nitrianski mestskí poslanci odsúhlasili ďalších 80-tisíc eur na prevádzku reštaurácie v bývalom hoteli Olympia. V súčasnosti budovu prerábajú aj na nájomné byty a na denné centrum pre seniorov. Na mimoriadnom zastupiteľstve, ktoré bolo v utorok, navrhlo vedenie mesta zvýšiť rozpočet pre Správu zariadení sociálnych služieb, ktorá bude bytový dom Olympia a reštauráciu spravovať.

„Súvisí to so zvýšením prevádzkových nákladov, ktoré máme s otvorením stravovacieho zariadenia, ktoré vzniklo v bývalej reštaurácii. V sume 80-tisíc eur sú hlavne mzdy a odvody pre zamestnancov, energie a dovybavenie prevádzky,“ informoval poslancov prednosta Mestského úradu v Nitre Igor Kršiak. Niektorým sa to však zdalo priveľa. „Je to dosť peňazí, veď už sme do Olympie investovali výraznú sumu, tak prečo to znovu navyšujeme?“ pýtala sa poslankyňa Anna Šmehilová. Kršiak vysvetlil, že doterajšia suma 465-tisíc išla na odkúpenie investície od prenajímateľa a následné rekonštrukčné práce predovšetkým nájomných bytov. „Niektoré opravy v reštaurácii sme museli urobiť pre pripomienky hygieny, ako napríklad úpravu výdajne pre dôchodcov, nákup varnej panvice, ktorá stála približne štyritisíc eur, ale sú v tom náklady aj na nákup kobercov do denného stacionára za vyše dvetisíc eur,“ dodal Kršiak.

Podľa primátora Jozefa Dvonča by sa investované peniaze mali mestu vrátiť potom, ako spustí prevádzku reštaurácie aj pre verejnosť. „Máme s tým teraz viac nákladov, ale okrem vývarovne pre dôchodcov tam budeme poskytovať stravu pre približne 80 ľudí z okolitých firiem, variť aj pre zamestnancov mestského úradu a možno bude záujem aj zo strany nájomníkov v Olympii, ktorými budú predovšetkým mladé rodiny. Chceme priestory využívať ako reštauráciu pre verejnosť a na organizovanie spoločenských podujatí, takže približne o tri mesiace by sme mohli mať vyčíslené príjmy a budeme vedieť, ako to finančne bude vychádzať,“ povedal Dvonč. Reštaurácia by mala byť otvorená od 08:00 do 16:00 a mesto na začiatok zamestná deväť ľudí. Dvonč zároveň vyzval poslancov, aby využívali mestskú reštauráciu na organizovanie spoločenských podujatí a stretnutí. Kapacita bude približne 90 ľudí.

V bývalom hoteli Olympia vznikne 56 prevažne jednoizbových bytov, ktoré chce mesto odovzdať v polovici septembra. Prišlo však vyše sto žiadostí a tak sa prideľovaním bytov bude zaoberať septembrové zastupiteľstvo. Koncom leta by malo byť otvorené aj denné centrum pre seniorov, ktoré sem presťahovali z budovy Materskej školy na ulici Okánika.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X