Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kolaz nitra schody podzamska hrad rekonstrukcia.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: www.facebook.com
10. októbra 2024 Zaujímavosti od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

Ďalšia z cestičiek na Nitriansky hrad je hotová: Čo tu pribudlo za takmer 30-tisíc eur?

Mesto dokončilo dlhoočakávanú obnovu cesty vedúcej od Podzámskej ulice k soche Corgoňa. Nové schodisko, zábradlie a stabilizovaný svah za 28 700 eur prinášajú bezpečný prístup k hradu. Zistite, ako prebiehali práce a aké zmeny boli vykonané.

Mesto oficiálne dokončilo rekonštrukciu prístupovej cesty vedúcej od Podzámskej ulice k známej soche Corgoňa. Nová cesta ponúka bezpečnejší a pohodlnejší prístup na hrad, a to vďaka vybudovanému železobetónovému opornému múru, ktorý zabezpečuje stabilitu svahu.

Na ceste pribudlo nové schodisko, zábradlie a madlá, ktoré ocenia najmä starší obyvatelia a rodiny s deťmi. Miesta medzi jednotlivými schodiskami sú upravené mlátom, čo dodáva cestičke prirodzený vzhľad.

Celkové náklady na túto investíciu dosiahli 28 700 eur bez DPH. Pôvodný rozpočet vo výške 22-tisíc eur bol zvýšený kvôli dodatočným prácam, ktoré si vyžiadalo spevnenie svahu aj na druhom konci ulice.

Tento projekt je financovaný z mestského rozpočtu a má za cieľ zvýšiť bezpečnosť a komfort pre všetkých, ktorí sa chcú dostať na hrad aj touto uličkou. Práce na stabilizácii svahu a výstavbe nových schodov boli nevyhnutné kvôli riziku zosuvov, ktoré by mohli ohroziť chodcov.

Cesta od Podzámskej ulice až k hradu je tak teraz nielen bezpečnejšia, ale aj esteticky príjemnejšia, čím sa zvyšuje atraktivita tejto historickej časti mesta.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X