Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Nitra martinsky vrch kasarne obnova.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Mesto Nitra
7. októbra 2024 Správy NitraVýstavba a developerské projekty od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

Študenti odhalili budúcnosť kasární na Martinskom vrchu. Aké sú ich plány?

Študenti architektúry predstavili svoje vízie na obnovu kasární na Martinskom vrchu. Výstava ich projektov bola súčasťou Dňa architektúry Nitra 2024 a prilákala desiatky návštevníkov.

Posledná septembrová nedeľa sa v Nitre niesla v znamení architektúry a inovácií. V rámci projektu URBACT s názvom „Green Place. Let’s do it together!“ sa v areáli bývalých kasární na Martinskom vrchu konala druhá testovacia akcia pre verejnosť.

V spolupráci s Fakultou architektúry a dizajnu STU v Bratislave, Združením architektov Nitry a Biskupstvom Nitra sa počas podujatia Deň architektúry Nitra 2024 otvorila výstava študentských prác z vertikálneho ateliéru Schleicher.

Študenti sa vo svojich návrhoch zamerali na obnovu areálu kasární s dôrazom na historickú hodnotu miesta, kultúrne dedičstvo a ekologickú udržateľnosť. Ich projekty obsahovali inovatívne riešenia, ktoré prepájajú sociálny a ekonomický rozvoj, ekologickú stabilitu a komunitné iniciatívy. Tento prístup ponúka nielen pohľad do budúcnosti kasární, ale aj perspektívu na to, ako by takéto historické objekty mohli získať nový život v modernej dobe.

Výstava, ktorá prilákala viac než 80 návštevníkov, zahŕňala modely a plagáty študentov, ktorí osobne prezentovali svoje vízie. Návštevníci mali možnosť diskutovať s pedagógmi aj samotnými autormi projektov, čím získali jedinečný pohľad na budúcnosť obnovy tohto historicky významného miesta.

Nielen samotné návrhy, ale aj historická budova bývalého hostinca, ktorá bude v blízkej budúcnosti tiež zrekonštruovaná, zaujala návštevníkov. Celé podujatie bolo oslavou kreativity a inovatívnych riešení, ktoré majú potenciál vrátiť kasárňam na Martinskom vrchu ich stratenú slávu a priniesť nový život pre Nitru a jej obyvateľov.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X