Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kolaz nitra odpad.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: www.facebook.com , www.facebook.com - koláž NitraDen.sk

Čo je to za správanie? Obyvateľov Klokočiny rozčúlili nezodpovední obyvatelia, robia neporiadok

Obyvatelia nitrianskej Klokočiny sú rozhorčení z nezodpovedného správania svojich spoluobčanov, ktorí namiesto správneho odovzdania odpadu na zberný dvor nechávajú neporiadok v okolí kontajnerov. Miestne stojiská sa stávajú miestom, kde sa hromadia nepotrebné veci, vrátane starých postelí, či kusov betónu.

Situácia s neporiadkom v nitrianskej časti Klokočina poriadne rozčúlila miestnych obyvateľov. Nezodpovední spoluobčania rozhádzali odpad v okolí kontajnerov, čo vyvolalo pobúrenie a nespokojnosť.

Niektorí obyvatelia namiesto toho, aby napríklad starú posteľ, kusy betónu, staré oblečenia a podobne, správne roztriedili, zanechali odpad na stojiskách kontajnerov. Nadrozmerný odpad patrí na zberný dvor, a nemá byť jednoducho odložený ku kontajnerom.

Tento nezodpovedný prístup sa neobmedzuje len na jedno stojisko – podobný neporiadok sa objavil aj na ďalších miestach v mestskej časti. Na inom stojisku sa zasa objavilo množstvo oblečenia, kusy betónu a iný stavebný materiál, a to rozhádzaný pri smetiakoch. Oblečenie je možné tiež správne odovzdať, a to na viacerých miestach.

Pre občanov, ktorí chcú odovzdať nadrozmerný odpad na zberný dvor, platia určité pravidlá. Musia byť občanmi mesta Nitra, čo musia preukázať vlastným občianskym preukazom. Zároveň je potrebné, aby mali uhradený poplatok za komunálny a drobný stavebný odpad na aktuálny kalendárny rok, čo dokladujú platobným výmerom.

Staré oblečenie tiež môžete odovzdať v kontajneroch ekocharity, avšak nemalo by byť obnosené, či poškodené. Tak isto nositeľné oblečenie a textil môžete odovzdať v OZ Podaj mi ruku. Poškodené alebo nenositeľné oblečenie môžete tiež odovzdať v zbernom dvore, kde bude spracované.

Mestské služby a miestne úrady vyzývajú obyvateľov, aby dodržiavali tieto pravidlá a zabezpečili, že odpad bude odovzdaný správnym spôsobom. Nepriaznivé správanie, ako je odkladanie odpadu ku kontajnerom, nielenže znečisťuje životné prostredie, ale môže tiež prispieť k vzniku zdravotných rizík. Preto je dôležité, aby každý občan prispel k udržaniu čistoty a poriadku vo svojom okolí.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X