Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kolaz nitra park otvorenie.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: ilustračné, Mesto Nitra - koláž NitraDen.sk
28. mája 2024 Podujatia a akcie Nitra od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

Veľkolepé otvorenie Parku na Sihoti na Deň detí: Pripravte sa na koncerty, cvičenie aj zábavu

Mesto Nitra chystá na Deň detí veľkolepé otvorenie zrevitalizovaného Parku na Sihoti. Návštevníci sa môžu tešiť na koncert Petra Lipu, vystúpenia, športové aktivity a mnoho ďalších lákavých podujatí. Pripravte sa na deň plný zábavy aj kultúry.

Nitru sa konečne dočká otvorenia zrevitalizovaného Parku na Sihoti. Veľkolepé otvorenie sa uskutoční v sobotu 1. júna na Deň detí. Po viac ako roku uzavretia sa park opäť otvára pre verejnosť, a to s množstvom nových atrakcií a zábavných podujatí, ktoré potešia návštevníkov všetkých vekových kategórií.

Park na Sihoti je známy ako oáza zelene a pľúca Nitry, prešiel významnou obnovou po prvý raz za viac ako 150 rokov. Mesto investovalo do renovácie chodníkov, osvetlenia, vodných prvkov, detských ihrísk, zelene a parkovej výsadby, čím vytvorilo moderný a komfortný priestor pre všetkých obyvateľov a návštevníkov mesta.

Slávnostné otvorenie parku začína o 9.00 hod. dopoludnia a potrvá až do neskorej noci. Program je bohatý a rôznorodý, pričom každý si nájde niečo pre seba. Hudobní fanúšikovia sa môžu tešiť na koncert Petra Lipu a tancovačku pod taktovkou Swingless Jazz Ensemble. Gril pointy ponúknu čerstvo opečené dobroty.

Športoví nadšenci si zacvičia s fitnes celebritou Marošom Molnárom alebo si vyskúšajú power jogu. Tak isto budú športové outdoorové prvky budú k dispozícii pre cvičenie. Záhradní architekti predstavia svoje návrhy a arboristi predvedú, ako sa starajú o stromy. Odborníci na zvieratká budú vysvetľovať, ako sa starajú o štvornohých obyvateľov parku.

Deti sa zabavia na divadielkach, súťažiach, detských koncertoch a vystúpeniach detí z CVČ Domino. Budú môcť navrhnúť vlastné ihrisko, čítať rozprávky v tieni stromov, hrať sa s novými vodnými prvkami a objavovať desaťmetrový hrad, ktorý je najväčší minimálne na Slovensku.

Pre tých, ktorí sa zaujímajú o históriu a kultúru, budú pripravené komentované prehliadky Starého aj Nového parku či hradného kopca. Na výstave historických fotografií, ktoré poskytol Zoltán Balko, si návštevníci môžu zaspomínať na vývoj parku. Tento deň sľubuje nezabudnuteľné zážitky pre všetkých návštevníkov. Podrobný program na tento deň nájdete na stránke mesta.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X