Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Odberné miesto na Základnej škole Námestie mladosti v Žiline, kde pomáhajú počas celoplošného skríningového testovania na ochorenie COVID-19 poľskí lekári a zdravotníci. Testovanie prebieha od 18. - 26. januára 2021 pod názvom Zachráňme spoločne životy. Bratislava, 23. január 2021.
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: archívne SITA
1. februára 2021 Správy NitraOznamy a dôležité informácie od NitraDen.skSITA Diskusia()

Štvrté kolo testovania na koronavírus v Nitre: Otestovaných bolo viac ako 25-tisíc ľudí, miera pozitivity je nižšia ako 1 percento

Nitre sa testovalo už štyri víkendy po sebe. Mestá a obce začali s testovaním dobrovoľne po dramatickom zhoršení situácie s ochorením COVID-19 na prelome rokov.

Nitre otestovali od piatku do nedele 25 042 ľudí, 211 z nich malo pozitívny test na COVID-19. Miera pozitívnych testov tak dosiahla 0,84 percenta.

O výsledkoch informoval primátor Marek Hattas s tým, že je v nich zarátané aj testovanie z výrobných závodov. Prichádzali aj ľudia z okolitých obcí, pretože tie už po troch kolách ďalšie testovanie neorganizovali.

Ďalšie kolo nemalo byť

V okrese Nitra sa podľa pôvodne prezentovaných výsledkov skríningu už ďalšie testovanie nemalo konať. Miera pozitívnych testov tu podľa zverejnených výsledkov bola nižšia ako jedno percento.

Mesto Nitra napriek tomu otvorilo 20 odberných miest na dobrovoľné testovanie na COVID-19. Až v piatok večer zverejnil minister zdravotníctva Marek Krajčí doplnené výsledky skríningu, podľa ktorých patria okresy Bratislava a Nitra medzi „červené“.

Zároveň dodal, že vláda v prípade týchto okresov zmení svoje uznesenie tak, aby sa ich obyvatelia nemuseli preukazovať negatívnym antigénovým testom.

Štyri víkendy po sebe

Nitre sa testovalo už štyri víkendy po sebe. Mestá a obce začali s testovaním dobrovoľne po dramatickom zhoršení situácie s ochorením COVID-19 na prelome rokov.

Pred týždňom už testovali spoločne s ďalšími okresmi v rámci celoslovenského skríningu, po ktorom sa okresy rozdelili na „červené“ s povinnosťou opäť zorganizovať testovanie a na tie, ktoré už testovať svojich obyvateľov nemuseli.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X