Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Relikvia kristovej krvi pozehnanie biskupstvo.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: www.facebook.com
13. januára 2021 Zaujímavosti od NitraDen.skwww.facebook.com Diskusia()

Nad Nitrou prelietalo lietadlo s relikviou Kristovej krvi, generálny vikár tak žehnal kraju v týchto ťažkých časoch

Generálny vikár Nitrianskej diecézy  udelil vo vzduchu požehnanie na ochranu pred pandémiou.

Lietadlo s relikviou Kristovej krvi prelietalo nad Nitrou, Novými Zámkami, Levicami, Banskou Bystricou, Prievidzou, Trenčínom, Považím a späť do Nitry. Generálny vikár Nitrianskej diecézy Mons. Peter Brodek týmto činom udeľoval za pomoci relikvie požehnanie Slovensku na ochranu pred pandémiou nového koronavírusu.

Relikvia sa nachádza na Slovensku už stovky rokov a je opatrovaná a uchovávaná v benediktínskom kláštore v Hronskom Beňadiku. Je to časť látky nasiaknutá krvou Ježiša Krista, ako uvádza biskupstvo Nitra na svojej sociálnej sieti.

Ako ďalej uviedlo biskupstvo, Mons. Brodek požehnal počas letu celému Božiemu ľudu, chorým, lekárom, zdravotníkom v nemocniciach, záchranárom, vojakom, či policajtom, všetkým obyvateľom Slovenska.

Tak ako kresťania na Slovensku pevne veria, že požehnanie s Kristovou krvou pomohlo počas prvej vlny a Slovensko bolo aj vďaka pokoju, rešpektovaniu opatrení a disciplíne jeho obyvateľov uchránené pred ťažkým priebehom, tak veria, že aj dnes toto požehnanie pomôže v boji s pandémiou, ktorá v tomto období udrela aj na Slovensku veľkou silou,“ uzavrelo biskupstvo.

Relikvia kristovej krvi pozehnanie biskupstvo 2.jpg
Foto: www.facebook.com
Relikvia kristovej krvi pozehnanie biskupstvo.jpg
Foto: www.facebook.com

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X