Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Závod, výrobná hala, práca
Foto: ilustračné, SITA
23. decembra 2019 Správy Nitra od NitraDen.skSITA Diskusia()

Nitra patrí k okresom s najnižšou mierou evidovanej nezamestnanosti na Slovensku

Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najnižšia miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku bola na konci novembra v okrese Trenčín. Z celkového počtu ekonomicky aktívnych osôb bolo v tomto okrese 1,95 % disponibilných nezamestnaných, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce. Nasledovali okresy Nitra, Bratislava V, Hlohovec a Piešťany.

V okrese Nitra miera evidovanej nezamestnanosti minulý mesiac dosiahla 2,01 %, v okrese Bratislava V 2,03 %, v okrese Hlohovec 2,06 % a v okrese Piešťany 2,09 %. Mieru evidovanej nezamestnanosti pod 5 % minulý mesiac vykázalo 49 okresov na Slovensku. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Viac ako 10 percent

Naopak, miera evidovanej nezamestnanosti bola v minulom mesiaci vyššia ako 10 % v jedenástich okresoch na Slovensku. Z týchto okresov sa päť nachádza v Prešovskom kraji a po tri okresy patria do Košického a Banskobystrického kraja. Najvyššiu mieru evidovanej nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku má dlhodobo okres Rimavská Sobota.

Na konci minulého mesiaca v ňom miera nezamestnanosti dosiahla 15,39 %. Nasleduje okres Kežmarok, kde miera nezamestnanosti predstavovala 14,78 %. Tretí najhorší v miere nezamestnanosti je okres Revúca. V ňom bola miera nezamestnanosti 12,58 %. Do pätice okresov s najvyššou mierou nezamestnanosti patria aj okresy Rožňava s mierou nezamestnanosti 12,29 % a okres Vranov nad Topľou, v ktorom vykázali v novembri mieru nezamestnanosti na úrovni 12,05 %.

Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku ku koncu novembra tohto roka oproti októbru klesla o 0,02 percentuálneho bodu na 4,92 %. Medziročne bola miera nezamestnanosti v minulom mesiaci nižšia o 0,17 percentuálneho bodu. Úrady práce evidovali na konci novembra 135 507 disponibilných uchádzačov o zamestnanie. V porovnaní s októbrom ide o pokles o 685 ľudí. Medziročne počet uchádzačov, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce, klesol o 4 020 osôb.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X