Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Autobusova stanica nitra.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: archívne, Arriva Nitra
20. augusta 2019 Správy Nitra od NitraDen.skSITA Diskusia()

Autobusovú stanicu v novom šate odovzdali do užívania verejnosti po takmer 5 rokoch

Autobusovou stanicou v Nitre denne v priemere prejde 27-tisíc cestujúcich.

V utorok 20. augusta odovzdali do užívania verejnosti zmodernizovanú autobusovú stanicu v Nitre, vďaka rekonštrukcii už spĺňa európske štandardy. Zaviedli tu elektronické informačné systémy a vybudovali bezbariérové vstupy. Na nástupištiach osadili nové informačné tabule a vymenili 40 rokov staré prístrešky nad nástupišťami.

Jazdné pruhy autobusov pri nástupištiach dostali nový betónový povrch, rovnako ako aj chodníky. Rekonštrukčné práce sa týkali aj výmeny elektrických rozvodov a inštalácie inteligentného osvetlenia. V priestoroch stanice doplnili oddychové zóny so zeleňou. Uviedla to spoločnosť Arriva v tlačovej správe. Denne touto autobusovou stanicou prejde 27-tisíc cestujúcich na tisícku spojov.

Od mestskej verejnej dopravy očakávame, že nám pomôže s riešením dopravných zápch a bude pre obyvateľov a návštevníkov Nitry pohodlným, spoľahlivým a k životnému prostrediu v meste šetrnejším dopravným prostriedkom. Na to, aby ľudia presadli z osobných áut na bicykle alebo do autobusov je potrebná moderná dopravná infraštruktúra vrátane bezpečných ciest, moderných a kultúrnych autobusových staníc, zastávok a postupnej modernizácie autobusov. Vynovená autobusová stanica je prvým krokom k spríjemňovaniu cestovania pre ľudí v Nitre,“ povedal počas odovzdávania autobusovej stanice verejnosti primátor Nitry Marek Hattas.

Priemerný vek autobusov v Nitrianskom kraji podľa slov podpredsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Mariána Kéryho klesol za posledné tri roky na osem rokov, „viac ako polovica autobusov je klimatizovaných a s bezplatným WiFi pripojením“. V budúcnosti vraj v kontexte integrovanej dopravy rátajú s dobudovaním priameho vlakového spojenia Nitra – Bratislava.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X