Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Lampa, osvetlenie
ilustračné: pixabay.com
3. novembra 2018 Správy NitraIné správy z Nitry od NitraDeň.skNitraDeň.sk Diskusia()

Obyvatelia mestskej časti Zobor žiadali o rozšírenie verejného osvetlenia, toto je odpoveď od mesta

Ako sa uvádza na stránke mesta v časti, kde sú zverejňované petície, nedávno sa preverovala petícia obyvateľov Azalkovej ulice v Nitre, ktorá sa nachádza v mestskej časti Zobor.

Podľa informácií z oznámenia o výsledku prešetrenia petície bola dňa 5. októbra 2018 zaevidovaná petícia obyvateľov a vlastníkov nehnuteľností na Azalkovej ulici. Tí petíciou mesto žiadali, aby sa rozšírilo verejné osvetlenie v tejto lokalite. Počet podpisov na hárkoch bol celkom 28.

Hlavná kontrolórka mesta Nitra, Darina Keselyová, po vyžiadaní si stanovísk a po prešetrení petície oznámila obyvateľom nasledovné.

„Odbor investičnej výstavby a rozvoja Mestského úradu v Nitre (ďalej len OIVaR) sa vyjadril k predmetu podanej petícii a uviedol, že rozšírenie verejného osvetlenia na Azalkovej ul. v Nitre nie je schválené ani plánované ako investičná akcia Mesta Nitra v r. 2018. OIVaR ďalej vo svojom stanovisku uviedol, že danú investičnú akciu nacení a zaradí do zásobníka investičných akcií Mesta Nitra,“ uviedla Keselyová.

Ako hlavná kontrolórka mesta ďalej podotkla, realizácia akejkoľvek investičnej akcie je podmienená schválením finančných prostriedkov, ktoré sa musia nachádzať v rozpočte mesta Nitra, pričom o schválení týchto financií rozhodujú poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva.

„Požiadavku o realizáciu investičnej akcie ako rozšírenie verejného osvetlenia si môžete uplatňovať aj prostredníctvom VMČ č. 6 – Zobor, Dražovce, ktoré podľa svojich priorít môže navrhnúť schválenie finančných prostriedkov na konkrétny účel do pripravovaného rozpočtu pre rok 2019, pričom konečné schválenie finančných prostriedkov na jednotlivé investičné akcie je v právomoci poslancov mestského zastupiteľstva,“ píše sa v oznámení o výsledku prešetrenia petície.

Na záver si dovolila hlavná kontrolórka poznamenať, že aj napriek nutnosti realizácie mnohých investičných akcií a napriek oprávneným požiadavkám občanov, ktorí sa ich domáhajú, finančné prostriedky v rozpočte mesta nemusia byť schválené.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X