Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Sportova hala pixabay.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
ilustračné: pixabay.com
17. októbra 2017 Správy NitraIné správy z Nitry od NitraDen.skSITA, © SITA 2017 Diskusia()

Na budúci rok sa mesto sústredí hlavne na investície z eurofondov, na vlastné veľa priestoru nebude

Najväčšími budúcoročnými investíciami v Nitre budú projekty z eurofondov. Primátor Nitry Jozef Dvonč pripustil, že v rozpočte na rok 2018 nebude veľký priestor na vlastné investície mesta.

Robiť sa budú hlavne investičné akcie, ktoré mesto pôvodne plánovalo už na tento rok, ako je napríklad výstavba dvoch nových hál – športovej haly na sídlisku Čermáň a multifunkčnej haly na Dieloch. „Veľký priestor na investície nie je. Zrejme nestihneme spraviť všetky naplánované investičné akcie tento rok, to už je jasné, pretože vybudovať dve športové haly nestihneme a zrejme ani to množstvo peňazí, ktoré sme na to schválili, nebude na to stačiť,“ povedal Dvonč.

Peniaze chce hľadať vo výdavkovej oblasti, kde vidí možnosti šetrenia. „Bol by som veľmi rád, keby sa nám podarilo dohodnúť s predsedami výborov mestských častí na tom, že tie akcie, ktoré sú nevyhnutné, by sme hneď schvaľovali v rozpočte a nevyčleňovali by sme samostatné balíky,“ povedal Dvonč. V posledných rokoch mali totiž výbory mestských častí k dispozícii finančné balíky, ktoré mohli použiť na investície podľa vlastného uváženia.

Z peňazí z eurofondov sa budú v roku 2018 robiť v Nitre viaceré väčšie projekty. V pláne je výstavba piatich cyklotrás, cyklolávky, vybudovanie Kreatívneho centra, novej Materskej školy Dobšinského, Komunitného centra v lokalite Orechov dvor, revitalizácia piatich parkov a vybavenie základných škôl. Rekonštrukcia čaká aj futbalový štadión. „Ja si myslím, že to bude dostatok investícií,“ zhodnotil Dvonč.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X