Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Euro_peniaze_pixabay.com_.jpg
ilustračné: pixabay.com
8. septembra 2017 Správy NitraIné správy z Nitry od NitraDen.skColný úrad Nitra, NitraDeň.sk

Nitrianski colníci naparili pokuty vo výške viac než 26-tisíc eur, posvietili si najmä na jarmoky a festivaly

Nitrianski colníci si posvietili na predajcov na jarmokoch či festivaloch. Takýto je záver kontroly.

V priebehu dvoch letných mesiacov kontrolovali nitrianski colníci dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice najmä na tradičných jarmokoch, výstavných podujatiach, festivaloch, v rekreačných zariadeniach, ale aj vo vozidlách taxislužby. Zákon porušilo takmer 84% kontrolovaných subjektov. Pokuty za zistené porušenia dosiahli výšku viac ako 26 tisíc eur.

„Napriek mnohým upozorneniam finančnej správy v uplynulom období, množstvu vykonávaných kontrol, ako aj opatreniam vykonávaných zo strany usporiadateľov týchto podujatí a majiteľov zariadení, odhalili colníci množstvo porušení zákona o ERP,“ informuje hovorca Colného úradu v Nitre Stanislav Pacher.

Celkovo bolo skontrolovaných 124 subjektov, z nich až 104, čo je takmer 84%, porušilo ustanovenia zákona o ERP. Ako dodáva colný úrad, uložené pokuty dosiahli výšku viac než 26-tisíc eur.

V jedenástich prípadoch za opakované porušenie zákona bol predajcom uložený zákaz predaja tovaru do 72 hodín, v jednom prípade za trojnásobné opakované porušenie zákona zaslal colný úrad podnet na odňatie živnostenského oprávnenia.

Najčastejším porušením zákona bolo nezaevidovanie tržieb do ERP, za čo sú ukladané najvyššie pokuty, a to v závislosti od množstva zistených porušení zákona.

„Vo viacerých prípadoch predajca síce tržbu v ERP zaevidoval, avšak kupujúcemu pokladničný doklad neodovzdal,“ spresňujú colníci. Ďalšími porušeniami bolo nesprávne pomenovanie tovaru na pokladničnom doklade, zistený rozdiel hotovosti nachádzajúcej sa v pokladnici oproti prehľadovej uzávierke a chýbajúce vyobrazenie vzoru pokladničného dokladu.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X