Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
JAGUAR: Začiatok výstavby závodu v Nitre
ilustračné: SITA
26. júla 2017 Správy NitraIné správy z Nitry od NitraDen.skwww.noviny.sk

Jaguar Land Rover sa ocitol na čiernej listine, ľudí zamestnával nelegálne

Jaguar Land Rover sa ocitol v registri nelegálnych zamestnávateľov, stalo sa tak po kontrole Inšpektorátom práce v Nitre.

Firma, ktorá priniesla do Nitry obrovskú investíciu, možno bude musieť zaplatiť nemalú sumu, dôvodom je ilegálna práca. Ako uviedla TV JOJ, Inšpektorát práce v Nitre odhalil, že niekoľko zamestnancov pracovalo načierno. Prácu pre firmu vykonávali bez toho, aby mali zmluvu a teda neboli prihlásení ani do sociálnej poisťovne.

V Jaguari mali takto nelegálne pracovať traja zamestnanci, nešlo však o žiadnych radových robotníkov, ale zamestnancov na vedúcich pozíciách. „Tí boli vyslaní na oficiálnu pracovnú cestu do Anglicka 31. 7. 2016, problém je v tom, že ešte nemali zmluvu,“ informuje TV JOJ.

Ako ďalej televízia informovala, týchto troch zamestnancov a ešte niekoľkých ďalších neprihlásil Jaguar vopred do sociálnej poisťovne. Za tento prehrešok sa automobilka ocitla na čiernej liste inšpektorátu prácu. Jej meno teraz figuruje v registri nelegálnych zamestnávateľov, ktorý je voľne dostupný na internete.

Jaguru teraz hrozí od inšpektorátu pokuta, ktorá by sa mohla vyšplhať až na sumu 200-tisíc eur. „Zo strany firmy podľa informácií TV JOJ nešlo o úmysel, ale o administratívnu chybu zamestnanca, ktorý má na starosti takúto evidenciu,“ uzatvára televízia.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X