Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Parkovacie_miesta_tr.a.hlinku_maps.google.sk_.jpg
ilustračné: maps.google.sk
27. januára 2017 Správy NitraIné správy z Nitry od NitraDen.sk

Obyvatelia nitrianskych sídlisk nie sú ochotní platiť za parkovanie, vyplynulo z ankety

Aká časť obyvateľov je ochotná platiť za parkovanie pri svojich domoch? A akú maximálnu sumu? Nitrianska radnica vyhodnotila anketu, ktorú robila na svojej internetovej stránke.

Obyvateľov jednotlivých sídlisk sa v nej pýtala, či sú ochotní platiť za reguláciu parkovania. Takto odpovedali:

Čermáň: áno 30,9 % – nie 69,1 %;

Diely: áno 34,5 % – nie 65,5 %;

Chrenová: áno 25,6 % – nie 74,4 %;

Klokočina: áno 31 % – nie 69 %.

Z prieskumu tiež vyplýva, že suma, ktorú sú ochotní občania maximálne zaplatiť, je do do 30 eur (164 občanov). Do 50 eur je ochotných zaplatiť 107 obyvateľov a do 10 eur 91 občanov. „Na túto otázku odpovedali len respondenti, ktorí sa vyslovili v predchádzajúcej otázke, že sú ochotní platiť za reguláciu parkovania. O ďalšom postupe ohľadne regulácie parkovania na sídliskách rozhodne mestské zastupiteľstvo,“ informoval Andrej Jančovič z nitrianskej radnice.

Návrh systémových opatrení pre reguláciu parkovania na sídliskách Klokočina, Diely, Čermáň a Chrenová schválili nitrianski mestskí poslanci koncom júna 2016. Súčasťou tohto návrhu bolo aj zavedenie rezidentského parkovacieho systému podľa trvalého pobytu obyvateľov. Cieľom má byť zvýhodnenie domácich pri parkovaní.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X