Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
JAGUAR: Začiatok výstavby závodu v Nitre
ilustračné: SITA
16. septembra 2016 Správy NitraIné správy z Nitry od NitraDen.skSITA, © SITA 2016

Výstavba sa ešte len začala a Jaguar už „berie“ ľudí trnavskej automobilke

Z trnavskej automobilky PSA Groupe Slovakia už odišlo niekoľko ľudí ku konkurencii do nitrianskeho závodu Jaguar Land Rover, ktorý začne výrobu v roku 2018. Riaditeľ ľudských zdrojov PSA Ľubomír Kollár hovorí, že majú veľmi kvalitných ľudí, takže záujem konkurencie o nich je.

,,Už niekoľkí ľudia prestúpili do konkurenčnej firmy a pravdepodobne to nekončí. Odišli nám inžinieri, ľudia s technickými znalosťami, perfektne zaškolení, aj niektorí manažéri. Je to škoda, ale aj výzva, aby sme ich dokázali plnohodnotne nahradiť. Každý odchod bolí, na druhej strane každý odchod znamená šancu pre nových ľudí,“ povedal Kollár.

Trnavská automobilka mieni podľa neho svojim ľuďom na jednej strane ponúknuť také podmienky, aby sa im oplatilo zostať, na druhej strane dá šancu novým a mladým ľuďom na kariérny rast. To, že si ľudia môžu prácu vyberať, spôsobuje podľa Kollára pri napätom pracovnom trhu vrásky ľuďom, ktorí zodpovedajú za ľudské zdroje, na druhej strane to považuje za dobrú správu pre Slovensko.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X