Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kolaz nitra benediktinsky med.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: www.facebook.com - koláž NitraDen.sk
21. decembra 2023 Správy Nitra od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

Výnimočný med na výnimočnú príležitosť nájdete v TIC Nitra, pochádza z úľov v areáli Zoborského kláštora

Dodajte vašim Vianociam výnimočnú hodnotu s medom od včelárov s nadväznosťou na bohatú históriu dávnych včelárov Kláštora sv. Hypolita.

Nitrianski obyvatelia a návštevníci môžu teraz ochutnať tradičný benediktínsky med, ktorý je vyrábaný Zoborským skrášľovacím spolkom. Tento med je výnimočný svojou chuťou, ale tiež nadväzuje na bohatú históriu dávnych včelárov Kláštora sv. Hypolita. To mu dodáva pridanú hodnotu, akú inde nenájdete.

Kláštor sv. Hypolita je najstarším kláštorom na území Slovenska, bol založený okolo roku 880 n. l. Táto tradičná remeselná výroba medu v miestnom kláštore sa tak stala súčasťou kultúrneho dedičstva tohto regiónu.

Včelie úle, z ktorých pochádza tento med, sú umiestnené priamo v areáli Zoborského kláštora. Vďaka tomu dodávajú produktu autenticitu a spojenie s historickým duchom miesta. Benediktínsky med nie je len lahodným pôžitkom, ale aj spôsobom, ako si pripomenúť a uctiť historické dedičstvo tejto oblasti.

Tento výnimočný med nájdete v Turistickom informačnom centre Nitra. Stíhate ho kúpiť aj na vianočný stôl, TIC je otvorené ešte vo štvrtok 21. a v piatok 22. decembra v čase medzi 9.00 a 17.00 hod.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X