FOTO: V nitrianskom Zlatom Kľúčiku sa konala ochutnávka kvalitných whisky
(PR článok) – Za každým pohárikom, za každou fľaškou sa skrýva príbeh. A expert na whisky Peter Praženka pozná mnoho príbehov. Navyše je aj dobrým rozprávačom.
Posledný marcový deň sa v hoteli Zlatý Kľúčik konal špeciálny degustačný večer, ktorý okrem iného spojil skvelé jedlo a whisky. Akcia bola pripravená pre spoločnosť Rémy Cointreau, jedného z najväčších distribútorov prémiových importovaných značiek.
Riadená degustácia whisky bola v réžii špecialistu na whisky Petra Praženku, ktorý je dlhoročný milovník a odborník na tento lahodný nápoj. Je tiež vynikajúci rečník a vie veľmi pútavo priblížiť nielen históriu, ale aj samotný výrobný proces whisky.
Ochutnávalo sa sedem druhov whisky anápoje boli dopĺňané rôznymi druhmi jedál. Peter Praženka spolu s hotelovým šéfkuchárom vybrali jedlá tak, aby korešpondovali s danou whisky – chuťovo i vôňou.
Miniprednášky o obľúbenom alkohole sa striedali s hudobnými vstupmi. Hosťom večera bola Nikol Kassell, ktorá svojím precíteným spevom dopĺňala príjemnú atmosféru degustačného večera.
Takýto vynikajúci a jedinečný zážitok – degustačne i gurmánsky – sa pravdepodobne už nikdy nezopakuje. Ako bolo povedané, každá fľaša whisky môže chutiť trochu inak, podmienky výroby sú síce rovnaké, ale vždy dochádza k malým zmenám. Závisí to totiž od rôznych faktorov – od kvality vody až po to, v akom sude je nápoj naložený. V tom je však podstata jedinečnosti, nedá sa zopakovať, ale môžeme sa pokúšať vytvoriť si inú…
Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.
K téme
Najčítanejšie za týždeň
Neprehliadnite
Máte tip na článok? Napíšte nám TU
Sledujte novinky z Nitry na:
Facebooku NitraDen.sk
Instagrame @nitraden.sk
...alebo ich odoberajte cez e-mail: