Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kolaz nitra drogy policia.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Polícia SR - Nitriansky kraj
21. októbra 2024 Správy NitraKrimi od NitraDen.skKR PZ Nitra Diskusia()

Drogy za volantom ohrozujú vodičov aj okolie: Policajti riešili dvoch mužov pod vplyvom omamných látok

Policajti v Nitre v uplynulých dňoch riešili dvoch vodičov, ktorý šoférovali pod vplyvom drog. Jeden z nich mal už v minulosti zadržaný vodičský preukaz za drogy, kým druhý spanikáril a pokúsil sa drogy skryť priamo pred policajtmi. Aké následky čakajú týchto nezodpovedných vodičov?

Polícia v Nitre opäť riešila vážne prípady, v ktorých vodiči šoférovali pod vplyvom drog. V uplynulých dňoch zastavili dve vozidlá, pričom obaja vodiči neprešli drogovými testami a čelia trestnému stíhaniu.

V obci Veľký Lapáš si policajti z Oddelenia cestného dozoru a špeciálnych kontrol všimli vozidlo, ktoré nejazdilo rovno a šoférovalo neštandardne. Po zastavení a kontrole 44-ročného muža, policajti zistili, že síce nepožil alkohol, ale vykazoval známky ovplyvnenia omamnými látkami.

Drogový test potvrdil prítomnosť nelegálnych látok. Mužovi bol okamžite zadržaný vodičský preukaz a začalo sa trestné stíhanie pre ohrozenie pod vplyvom návykových látok. Tento prípad bol o to závažnejší, že vodič už v minulosti prišiel o preukaz za podobný prečin.

V druhom prípade, ktorý sa odohral v Novom Cabaji, zasahovala Pohotovostná motorizovaná jednotka. Policajti zastavili vozidlo Volkswagen Golf, ktorého vodič bol podrobený dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Drogový test však odhalil prítomnosť amfetamínu a metamfetamínu.

Situácia nabrala nečakaný zvrat, keď si policajti všimli podozrivého správania spolujazdca. 36-ročný muž bol nervózny, rozprával rýchlo a nezrozumiteľne. Počas kontroly vytiahol z vrecka alobal s pervitínom a pokúsil sa ho nenápadne odhodiť na zadné sedačky.

Napokon priznal, že drogu mal pre vlastnú potrebu a spanikáril, pretože už v minulosti bol za drogovú trestnú činnosť stíhaný. Obaja muži sú teraz obvinení a čelia ďalším právnym dôsledkom.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X