Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kolaz nitra dotacie financie.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: www.facebook.com
9. októbra 2024 Správy NitraOznamy a dôležité informácie od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

Peniaze na vaše kultúrne a turistické projekty sú na dosah – podajte žiadosť už dnes

Mesto Nitra otvára nové výzvy na dotácie pre rok 2025. Opäť sú zverejnené výzvy v štyroch kľúčových oblastiach, vrátane podpory cestovného ruchu, ochrany kultúrnych pamiatok a rozvoja kultúry. Ak máte záujem získať financie pre svoj projekt, máte čas do novembra. Svoju žiadosť môžete podať aj online.

Mesto Nitra vyhlásilo nové výzvy na dotácie pre rok 2025, ktoré môžu pomôcť oživiť a podporiť rôzne oblasti života v meste. Aktuálne sa môžu záujemcovia uchádzať o finančné prostriedky v štyroch dôležitých oblastiach: podpora a rozvoj cestovného ruchu v meste, ochrana kultúrnych pamiatok a pamätihodností, ako aj rozvoj kultúrnych podujatí a kreatívneho priemyslu.

Pre tých, ktorí pôsobia v oblasti cestovného ruchu, je otvorená výzva zameraná na jeho rozvoj v meste. Ide o skvelú príležitosť pre podnikateľov a organizácie, ktoré chcú prilákať viac turistov a prispieť k propagácii Nitry. Ak vás viac zaujíma ochrana historického dedičstva, je tu výzva na financovanie projektov zameraných na obnovu a zachovanie kultúrnych pamiatok.

Významnú podporu dostane aj kultúra a kreatívny priemysel. Výzvy sú rozdelené do dvoch kategórií: prvá sa zameriava na realizáciu strategických kultúrnych podujatí, zatiaľ čo druhá poskytuje financie na miestne podujatia, komunitné aktivity a celoročnú tvorbu. Či už ste umelci, organizátori alebo kultúrne inštitúcie, máte príležitosť získať podporu pre svoje projekty, pod podmienkou, že v danej oblasti pôsobíte minimálne dva roky.

Záujemcovia môžu svoje žiadosti podávať elektronicky prostredníctvom platformy tu. Termín uzávierky je 3. november 2024 do 24.00 hod., a pre úspešné podanie žiadosti je nevyhnutný elektronický podpis štatutára organizácie. Kompletné podmienky a dokumenty k jednotlivým výzvam sú dostupné na oficiálnej webovej stránke mesta.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X