Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
HOKEJ Nitra zapas hrác
Foto: archívne, SITA/Martin Havran
8. októbra 2024 Správy Nitra od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

Štadión budúcnosti v Nitre: Pozrite sa, aké plány má mesto, kraj a hokejový klub

Nitrianski poslanci schválili memorandum o príprave nového zimného štadióna. Spolupráca medzi mestom, krajom a hokejovým klubom Nitra otvára cestu k modernej multifunkčnej hale, ktorá má byť riešená prostredníctvom architektonickej súťaže.

Nitrianski poslanci mestského parlamentu schválili memorandum o spolupráci medzi mestom, Nitrianskym samosprávnym krajom a hokejovým klubom HK Nitra pri prípravách nového zimného štadióna.

Táto dôležitá dohoda bola prijatá na piatkovom rokovaní. Memorandum obsahuje znenie, že nová hala bude navrhnutá prostredníctvom architektonickej súťaže, čo je podľa primátora Nitry Mareka Hattasa veľký krok vpred.

Primátor už v septembri absolvoval rokovania so Slovenským zväzom ľadového hokeja a projekt novej zimnej haly má podporu aj vedenia Nitrianskeho samosprávneho kraja. Medzitým HK Nitra predstavil vlastnú štúdiu, ktorá sa zameriava na vytvorenie modernej multifunkčnej haly vhodnej nielen pre hokej, ale aj pre ďalšie športové a kultúrne podujatia.

Hoci Nitra dosiahla historicky najnižšiu úroveň zadlženosti, ako uvádza primátor, mesto bude môcť financovať len časť výstavby štadióna. „Na to, aby boli pokryté kompletné náklady výstavby však bude nevyhnutné zapojenie štátu, prípadne ďalších zdrojov financovania,“ vysvetlil Hattas.

Projekt nového zimného štadióna je preto ambiciózny, no jeho realizácia bude závisieť od viacerých faktorov, vrátane podpory zo strany vlády a externých investorov.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X