Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Klastorny beh zobor mesto nitra.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: www.nitra.eu
4. októbra 2024 Podujatia a akcie Nitra od NitraDen.sk Diskusia()

Bežeckí nadšenci, pozor: Kláštorný beh na Zobore je späť, behom podporíte areál Zoborského kláštora

Už čoskoro je tu Kláštorný beh na Zobore. Zabehnite si s rodinou, priateľmi alebo ako súčasť bežeckej komunity. Čakajú vás skvelé odmeny, medaily pre každého účastníka a špeciálny víťazný pohár Hypolita pre najrýchlejších.

Príroda, história a beh – to všetko spája jedinečné podujatie, ktoré si v Nitre získava stále väčšiu popularitu. Kláštorný beh na Zobore, teraz už vo svojom 3. ročníku, láka bežcov všetkých vekových kategórií a úrovní.

Tento rok sa beh uskutoční v nedeľu 6. októbra 2024 so štartom o 8.00 hod. ráno pri Zoborskom kláštore, a ponúka nielen výborný športový zážitok, ale aj možnosť spoznať tajomstvá jesennej prírody Zobora.

Deti budú mať možnosť zabehnúť si 300 metrový okruh v okolí Špecializovanej nemocnice sv. Svorada, zatiaľ čo dospelí a mládež budú súťažiť na 3,5 km a 7 km tratiach, prechádzajúc nádhernými časťami Zobora, vrátane známej Malej Skalky. Štart a cieľ sú situované na parkovisku pred Špecializovanou nemocnicou sv. Svorada, kde sa od 8.00 hod. začína aj registrácia účastníkov.

Jedným z hlavných lákadiel podujatia je pohár Hypolita, určený pre bežcov s najrýchlejším časom na trati 7 km (muži a ženy). Časový harmonogram je nasledovný:

  • 8.00 až 10.00: Registrácia v areáli Špecializovanej nemocnice sv. Svorada,
  • 10.15: Štart detského behu (300 m),
  • 10.25: Štart detského behu (600 m),
  • 11.00: Štart mládeže, juniorov a hobby bežcov (3,5 km),
  • 11.10: Štart dospelých (7 km),
  • 12.30: Vyhlásenie výsledkov pre mládež, hobby beh a dospelých.

Podujatie je určené pre všetky vekové kategórie, od detí po seniorov, a každý účastník si z behu odnesie účastnícku medailu. Okrem športového zážitku sa môžete tešiť aj na občerstvenie a sprievodný program v cieli na Zoborskom kláštore.

Zaregistrujte sa online na stránke kril.sk a pripojte sa k bežeckej komunite, ktorá miluje šport, prírodu a zodpovedný životný štýl. Výťažok zo štartovného poputuje na podporu Zoborského skrášľovacieho spolku a obnovu ruín Zoborského kláštora.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X