Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Synagoga nitra.jpg
Foto: NitraDen.sk
26. septembra 2024 Podujatia a akcie Nitra od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

Príďte do Synagógy osláviť židovský Nový rok s koncertom aj tradičnými pokrmami

Nenechajte si ujsť unikátnu príležitosť nahliadnuť do sveta židovskej kultúry priamo v nitrianskej Synagóge. Čaká vás deň plný tradičnej hudby, jedla a príbehov zo židovského kalendára. Pripravte sa na sviatočnú atmosféru, koncert a ochutnávku typických pokrmov.

Nitra sa chystá osláviť Európsky deň židovskej kultúry, ktorý tento rok pripadne na 28. septembra. Oslavy sa budú konať v nitrianskej Synagóge a začnú o 16.00 hod. Deň židovskej kultúry sa tentoraz nesie v znamení príchodu židovského nového roka 5785, čo dodáva podujatiu ešte výnimočnejšiu atmosféru.

Organizátori, Židovská náboženská obec v Nitre v spolupráci s mestom Nitra, pripravia pre návštevníkov pestrý program. Ten predstaví bohatý rytmus židovského lunárno-solárneho kalendára a okrem sviatkov bude predstavený aj bežný život židovskej komunity. Pre všetkých prítomných nebude chýbať ani ochutnávka tradičných židovských pokrmov, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou každého sviatku.

Sviatočnú atmosféru podujatia podčiarkne koncert tradičnej klezmerovej hudby v podaní Samaria Klezmer band, ktorý určite poteší všetkých milovníkov židovskej hudby. Tento koncert prinesie radosť a energiu, ktorá je pre klezmerovú hudbu typická.

Židovská náboženská obec zároveň želá všetkým ľuďom dobrej vôle sladký, pokojný a úspešný nový rok so želaním „Šana tova umetuka!“. Vstup na podujatie je voľný, takže si môžete užiť tento kultúrny zážitok bez akýchkoľvek nákladov. Podujatie sa uskutoční ako súčasť Dní európskeho kultúrneho dedičstva 2024.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X