Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Nitrianska komunitna organizacia aby ludia ludom pomahali.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: NKN - Nitrianska komunitná nadácia, Elfo - koláž NitraDen.sk
19. septembra 2024 Podujatia a akcie Nitra od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

Aby ľudia ľuďom pomáhali: Príďte sa zabaviť a podporiť lokálne organizácie, pripravený je program pre všetkých

Príďte sa zabaviť a zároveň podporiť dobrú vec. Podujatie „Aby ľudia ľuďom pomáhali“ sa uskutoční na Klokočine. Čaká vás bohatý program pre celé rodiny, odovzdávanie grantových šekov, workshopy, sadenie stromov a zakopávanie časovej skrinky s odkazmi pre budúcnosť. Nezmeškajte príležitosť stráviť príjemné popoludnie a prispieť k lepšiemu svetu.

V Parku pod Borinou na Klokočine sa uskutoční jedinečné podujatie s názvom „Aby ľudia ľuďom pomáhali“, a to v nedeľu 22. septembra 2024. Čaká vás popoludnie plné zábavy, vzdelania a dobrých skutkov. Toto komunitné podujatie je venované najmä rodinám s deťmi a je spojené s odovzdávaním grantových šekov podporeným mimovládnym organizáciám.

Program začne o 15.00 hod. a okrem odovzdávania šekov bude zahŕňať aj tradičné sadenie stromov do filantropickej aleje. Tento rok bude súčasťou programu aj novinka – zakopávanie časovej skrinky s odkazmi do budúcnosti. Každý účastník môže napísať svoju odpoveď na otázku „Čo je potrebné urobiť, aby naša planéta prežila?“ a jeho odkaz bude uložený pre budúce generácie.

Bohatý program a workshopy

Okrem hlavného programu budú pre návštevníkov pripravené rôzne zaujímavé workshopy. Včelári z projektu Zoborské včely predvedú výrobu sviečok z včelieho vosku, ponúknu ochutnávku medu a ukážu, ako funguje pozorovací úľ.

Ekologicky ladené workshopy z iniciatívy Alej na Prameni umožnia návštevníkom vyrobiť si vlastné levanduľové vrecúška. OZ Terra klub ponúkne tvorivé dielne s maľovaním na drevo a kameň a muzikoterapiu, kde si každý môže vyskúšať hru na handpan či bongo.

Deti a dospelí sa môžu tešiť aj na maxidráhu pripravenú Nitrianskym mládežníckym parlamentom, a nadšenci gymnastiky si budú môcť zacvičiť s MODERGYM.

Podujatie oživí aj kreatívna dielňa organizovaná ZUŠ Jozefa Rosinského, prírodovedné rébusy v spolupráci s Fakultou prírodných vied UKF, a Centrum pre rodinu pripraví mobilný detský kútik a dobročinný minibazár s knižkami a hračkami. O zábavu pre najmenších sa postará Jarka Králová s maľovaním na tvár, popcornovačom, cukrovou vatou a nafukovaním balónov.

Hudba, pohyb aj občerstvenie

Pre milovníkov hudby a tanca je pripravené vystúpenie N Dance Company, ktorí okrem dynamickej tanečnej show zorganizujú aj tanečný workshop od 16.00 do 17.00 hod. Súčasťou programu bude aj interaktívne hudobné vystúpenie Notového Dannyho, ktorý si získal obľubu svojimi skvelými vystúpeniami pre deti.

Pre všetkých návštevníkov, ktorí absolvujú všetky pripravené stanovištia, budú pripravené vecné ceny. Okrem toho nebude chýbať ani občerstvenie v podobe stánkov s chutným jedlom a nápojmi.

Nezmeškajte túto jedinečnú príležitosť stráviť čas s rodinou a zároveň prispieť k podpore lokálnych mimovládnych organizácií. Podujatie „Aby ľudia ľuďom pomáhali“ bude plné zábavy, kreatívnych aktivít a pozitívnej energie.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X