Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Nitra nitrianska galeria umenie vystavy komentovane prehliadky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: nitrianskagaleria.sk - koláž NitraDen.sk
20. septembra 2024 Podujatia a akcie Nitra od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

(Ne)buď precitlivený! Emócie v umení a Tereza Darášová: Nitrianska galéria vás pozýva na komentované prehliadky

Nitrianska galéria vás srdečne pozýva na dve komentované prehliadky výstav. Pripravte sa na cestu do sveta tradičnej výšivky mladej umelkyne Terezy Darášovej a fascinujúce zobrazenie emócií v súčasnom umení v sprievode kurátorky Barbory Kurek Geržovej.

Nitrianska galéria pripravila pre milovníkov umenia skutočne nezabudnuteľné popoludnie. V utorok 24. septembra 2024 sa budú konať dve komentované prehliadky výstav, ktoré ponúknu rôznorodé umelecké zážitky.

O 17.00 hod. vás v Galérii mladých čaká prehliadka výstavy Terezy Darášovej, mladej a nádejnej umelkyne. Tereza sa venuje téme tradičných hodnôt a výšivke, pričom svoj prístup neustále formuje.

Darášovej záujem o folklór vychádza z jej rodinného dedičstva, konkrétne z kútnej plachty po jej praprastarej mame. Jej výšivky kombinujú ručnú aj strojovú prácu, čo dodáva jej tvorbe moderný nádych pri zachovaní tradičných prvkov.

V ten istý deň o 17.30 hod. si návštevníci budú môcť vychutnať aj komentovanú prehliadku výstavy (NE)BUĎ PRECITLIVENÝ! EMÓCIE V UMENÍ v Reprezentačných sálach. Kurátorka Barbora Kurek Geržová vám priblíži, prečo sa v posledných rokoch emócie stávajú čoraz dominantnejším prvkom v umeleckej tvorbe. Diskutovať sa bude aj o tom, ako sa vzťah k emóciám mení nielen v umení, ale aj v spoločnosti ako celku.

Tieto dve výstavy poskytujú jedinečnú príležitosť vidieť umelecké diela, ktoré nielenže reflektujú tradíciu, a zároveň reagujú na súčasné emocionálne trendy. Ak máte záujem o hlbšie pochopenie toho, ako umenie vyjadruje naše prežívanie sveta, nenechajte si ujsť tieto fascinujúce prehliadky.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X