Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kolaz nitra kniezacie dni.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: www.facebook.com - koláž NitraDen.sk
6. septembra 2024 Podujatia a akcie Nitra od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

Kniežacie dni ožijú v parku, pripravte sa na bohatý a historický program na celý deň

Nitra sa vracia do raného stredoveku, a to vďaka Festivalu Kniežacie dni. Návštevníkom prinesie nezabudnuteľné zážitky zo života v čase Pribinu. Čakajú vás šermiarske súboje, dobové remeslá, aktivity pre deti, koncerty a veľká ohňová šou. Vstup je voľný, tak si nenechajte ujsť tento jedinečný deň plný histórie a zábavy.

Nitra sa v sobotu 7. septembra 2024 zmení na epicentrum stredovekého života počas podujatia Kniežacie dni. Tento festival bude organizovaný v krásnom prostredí Mestského parku na Sihoti, vedľa kúpaliska. Návštevníkom prinesie unikátny pohľad do minulosti, kedy v Nitre vládol knieža Pribina. Môžete sa tešiť na bohatý program, ktorý oživí ranostredoveký svet plný bojovníkov, remeselníkov a historických legiend.

Program sa začína o 10.00 hod., kedy sa otvoria pomyselné brány festivalu a návštevníci sa môžu ponoriť do autentického dobového prostredia. O hodinu neskôr vypukne turnaj bojovníkov, kde si zmerajú sily najlepší šermiari a ukážu svoje umenie v zápasoch. O 12.00 sa môžu všetci zúčastniť zaujímavých besied s odborníkmi, ktorí budú rozprávať o histórii Nitry a jej stredovekej sláve.

Pre najmladších návštevníkov je o 13.00 pripravený detský výcvik, kde si budú môcť vyskúšať lukostreľbu a iné bojové zručnosti, ktoré v minulosti ovládali mladí bojovníci. Finále turnaja bojovníkov je naplánované na 14.00, takže všetci fanúšikovia adrenalínových súbojov si prídu na svoje.

Od 15.00 sa park premení na dejisko lukostreleckého turnaja, kde si návštevníci budú môcť otestovať aj vlastnú presnosť v tomto kráľovskom športe. Sokoliarske vystúpenie o 16.00 nadchne všetkých milovníkov prírody a dravých vtákov.

Najväčšou atrakciou dňa bude nepochybne Veľká Pribinova mela, ktorá vypukne o 17.00 a zavedie nás priamo do šermiarskych zápasov a bojových scén. Pre tých, ktorí si chcú oddýchnuť, je o 19.00 pripravená netradičná súťaž v pití piva.

Večerný program zakončí koncert kapely Varkocs o 20.00, ktorá prinesie dobovú hudbu s modernými prvkami. Celé podujatie vyvrcholí o 21.00 veľkolepou ohňovou šou, ktorá rozžiari nočnú oblohu nad Nitrou a uzavrie tento výnimočný deň plný histórie a zábavy.

Počas celého dňa budú v parku pripravené interaktívne stánky s dobovými remeslami, kuchyňou a historickým táborom, kde si návštevníci môžu vyskúšať, ako sa žilo v ranom stredoveku. Pre najmenších bude pripravená detská aréna plná zábavných aktivít.

Program.jpg
Foto: Dobový spolok Satyros

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X