Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kolaz nitra zaver leta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: NitraDen.sk
3. septembra 2024 Podujatia a akcie Nitra od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

Zakončenie leta opäť Nitru premení na pestré kultúrne a hudobné epicentrum, blíži sa multižánrový CAMPANA Fest

Záver leta v Nitre bude opäť veľkolepý vďaka CAMPANA Festu, ktorý premení mesto na epicentrum hudby, tanca a umenia. Počas troch dní sa môžete tešiť na vystúpenia talentovaných umelcov, unikátne workshopy, alegorický sprievod a množstvo ďalších atrakcií, ktoré sľubujú nezabudnuteľné zážitky.

CAMPANA Fest opäť rozžiari Nitru počas troch dní od 6. do 8. septembra 2024. Tento multižánrový festival, ktorý začal ako oslava narodenín bubnovej show CAMPANA BATUCADA a postupne sa vyvinul na jedno z najväčších komunitných podujatí v meste s medzinárodným dosahom. Návštevníci sa môžu tešiť na pestrý program, ktorý prinesie zmes hudby, umenia a kultúry priamo do centra mesta.

CAMPANA Fest je známy svojou energiou a atmosférou, tentoraz sľubuje ešte viac. Piatkový večer odštartuje jazzová formácia Lenka Gálisová Quarte, v premiére sa na festivale predstaví aj DJská scéna v podaní dvojice MALALATA a večer vyvrcholí koncertom českej kapely Le Čhavendar, ktorá kombinuje rómsky folklór s jazzom, flamenco a funkovými prvkami.

Sobota bude patriť jedinečnému alegorickému sprievodu, ktorý oživí pešiu zónu Nitry. Bude to pestrá prehliadka pouličného umenia, tanca a hudby. Povedie ho CAMPANA BATUCADA spolu so svojimi priateľmi a ďalšími talentovanými umelcami. Pripravený je aj cirkusový workshop plný akrobacie s CirKusKus, a to od 15.00 hod. a po alegorickom sprievode o 18.30 hod. tanečný workshop so školou N Dance Company.

Večer sa návštevníci môžu tešiť na koncerty mladých rockových kapiel Hromozvod a Šmirgel. Tešiť sa môžete aj na kubánske zoskupenie CUBANISIMO, ktoré prinesie na Svätoplukovo námestie horúce latino rytmy.

Nedeľa, posledný deň festivalu, prinesie pokojnejšiu atmosféru s jazzovými melódiami v podaní Swingless Jazz Ensemble a reggae vibráciami od kapely Akustika. Záver festivalu bude patriť bratislavskej kapele BANDA, ktorá svojím vystúpením uzavrie toto multižánrové podujatie.

CAMPANA Fest však nie je len o hudbe a tanci. Počas celého festivalu bude na námestí dominovať obrovský vyhliadkový kolotoč, ktorý ponúkne návštevníkom jedinečný pohľad na panorámu Nitry. Zapojiť sa môžete do spomínaných workshopov a čaká vás ešte omnoho viac. Nadchnú vás rôzne slávne a unikátne atrakcie, ako napríklad Mirror family, živé sochy Big names, čarovná dvojica Flowers, choduliaci alebo dynamická ženská tanečná skupina Vivas Dance Group.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X