Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Agrokomplex.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: ilustračné, maps.google.com
31. augusta 2024 Správy Nitra od NitraDen.sk Diskusia()

Festival na Agrokomplexe rozdelil Nitranov, jedna časť sa sťažovala na neznesiteľný hluk a druhá festival bránila

Festival Rubikon, ktorý sa konal v areáli Agrokomplexu v Nitre, rozdelil obyvateľov mesta na dva tábory. Zatiaľ čo jedni sa sťažujú na neúnosný hluk do neskorých nočných hodín, iní vítajú živú atmosféru v meste. K celej situácii sa vyjadril aj primátor Marek Hattas, ktorý kritizoval prekročenie hlukových limitov a prisľúbil riešenie situácie.

Festival Rubikon, ktorý prebiehal v areáli Agrokomplexu v Nitre, spôsobil v meste rozruch nielen svojím programom, ale najmä hlasným nočným hlukom, ktorý narušil pokojné večery mnohých obyvateľov. Viacerí Nitrania sa sťažovali na neznesiteľný hluk, ktorý podľa nich prekročil všetky hranice slušného spolunažívania. Primátor Marek Hattas, ktorý je sám podporovateľom kultúrnych podujatí, sa k situácii vyjadril s tým, že aj keď je rád, keď to v meste žije, tento festival zašiel príliš ďaleko.

Hattas zdôraznil, že mesto má s Agrokomplexom dohodu, podľa ktorej by sa hluk z akcií nemal šíriť po 22.00 hod. Počas dvojdňového festivalu však hlasná hudba pokračovala medze aj v neskorých nočných hodinách, čo vyvolalo vlnu nespokojnosti medzi obyvateľmi.

Sám primátor priznal, že dostal stovky sťažností a podnetov od občanov, ktorí sa cítili byť týmto podujatím obťažovaní. Pripomenul, že v meste žijú aj matky, seniori, deti a pracujúci ľudia, pre ktorých bol nočný hluk veľkou nepríjemnosťou.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Primátor Hattas sa situáciu snažil riešiť a kontaktoval vedenie Agrokomplexu, aby došlo k náprave. Riaditeľ areálu prisľúbil, že podobná situácia sa nebude opakovať, a že v budúcnosti sa zohľadnia sťažnosti obyvateľov a zabezpečí sa, aby hluk neprekračoval povolené limity.

Na sociálnej sieti v skupine Chrenová – Nitra sa k situácii vyjadrili aj samotní obyvatelia, no názory na festival sa líšili. Jedna skupina vyjadrila silnú nespokojnosť, poukazujúc na to, že takýto hluk je neznesiteľný a narúša nočný kľud, ktorý je potrebný najmä pre tých, ktorí skoro ráno vstávajú do práce. Druhá skupina však festival obhajovala, pričom ocenila, že sa v Nitre niečo deje a že mesto zažíva živú atmosféru aspoň raz za rok.

V komentároch sa dokonca ozvali ľudia z celej Nitry a okolia, ktorí hovorili, že to počuli až tam. Hudbu počuli z Pároviec, Zobora aj Jelenca, či Štitár.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X