Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Electrický bicykel bikesharing zdielané bicykle GettyImages
Foto: ilustračné, GettyImages
29. augusta 2024 Podujatia a akcie Nitra od NitraDen.skTS NitraDeň.sk Diskusia()

Detská tour Petra Sagana mieri aj do Nitry, prinesie deň plný zábavy a súťaží pre veľkých aj najmenších

Nitra sa stane centrom mladých cyklistických talentov, keď sa v Novom parku uskutoční 5. kolo Detskej Tour Petra Sagana 2024. Táto udalosť prinesie zábavu pre všetky vekové kategórie, od najmenších pretekárov až po ich rodičov, s bohatým sprievodným programom a cennými odmenami pre víťazov.

Mesto Nitra sa pripravuje na veľkú cyklistickú udalosť. V sobotu 31. augusta 2024 sa od 8.00 hod. v Novom parku na ulici Janka Kráľa uskutoční už 5. kolo Detskej Tour Petra Sagana. Toto podujatie organizuje Cyklistická Detská Tour v spolupráci s Mestom Nitra a ďalšími partnermi. Mladým cyklistom prinesie príležitosť preukázať svoje schopnosti na rôznych tratiach prispôsobených podľa vekových kategórií.

Súťažiť sa bude na trasách vedúcich cez park a okolie, ktoré ponúknu spevnené cesty a chodníky s minimálnym stúpaním, čím budú ideálne pre pretekárov všetkých vekových kategórií. Prvý štart je naplánovaný na 10.30 hod., kedy sa na trať vydajú najmenšie deti z kategórie Baby. Ostatné kategórie, vrátane rodičov, budú nasledovať v priebehu dňa.

Prihlasovanie a štartové čísla

Prihlásiť sa na súťaž je možné online cez prihlasovací systém, ktorý je dostupný na webovej stránke DTPS. Organizátori dôrazne odporúčajú využiť túto možnosť, aby sa urýchlila prezentácia priamo na mieste.

Pre tých, ktorí sa nestihnú prihlásiť online, je tu možnosť zaregistrovať sa priamo na mieste v PKO Nitra, kde sa bude odovzdávať aj štartovné číslo. Pozor však, štartové čísla nie je možné vyzdvihnúť pre iných pretekárov, okrem zákonného zástupcu.

Kategórie podľa veku

Cyklistická súťaž je rozdelená do viacerých kategórií podľa veku, pričom v každej z nich budú vyhlásení a ocenení traja najlepší pretekári. Prví traja v každej kategórii odmenení medailami Petra Sagana a ďalšími cenami od partnerov. Očakáva sa, že výsledky a žrebovanie tomboly prebehnú medzi 14.30 a 15.00 hod. Pre všetkých účastníkov je pripravený sprievodný program, ktorý poteší nielen deti, ale aj ich rodiny.

Podujatie je otvorené pre všetkých mladých cyklistov, avšak pretekári musia mať písomný súhlas zákonného zástupcu. Pre najmenšie deti v kategórii Baby sú povolené aj odrážadlá, trojkolky alebo kolobežky. Cyklistická prilba je povinná pre všetky kategórie.

Mesto Nitra sa už teraz teší na veľký cyklistický deň, ktorý priláka množstvo nadšencov a športovcov. Organizátori zdôrazňujú, že podujatie sa uskutoční za každého počasia, preto sledujte aktuálne informácie na oficiálnych stránkach Detskej Tour.

Sledujte novinky z Nitry na Facebooku, Instagrame, alebo ich odoberajte cez e-mail.

K téme

Témy

Najčítanejšie za týždeň

Neprehliadnite

Bezplatné novinky z Nitry raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Máte tip na článok? Napíšte nám TU

Copyright © NitraDen.sk Všetky práva vyhradené. NitraDen.sk si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

X